HCM Râmnicu Vâlcea a cedat sâmbătă, jocul disputat în Sala Sporturilor Traian, scor 21-23 (11-11) cu CSM Ploieşti, într-un meci contând pentru etapa a XVII-a a Ligii Naţionale feminine.
Vâlcea şi Ploieşti au oferit sâmbătă, în Sala Traian, un meci slab, presărat cu multe erori neforţate, care nu poate aduce publicul la sală.
Ploieştiul a început bine şi a condus cu 5-2 după primele zece minute, dar HCM-ul a revenit în meci şi până la pauză, s-a mers cap la cap, scor 11-11. În repriza secundă, cele două formaţii au continuat evoluţia slabă, dar Ploieştiul a avut mai puţine erori, dar şi un portar inspirat, Tatalovic.
S-a terminat 21-23 în cele din urmă şi Ploieştiul se apropie de locurile de cupă europeană, dar are nevoie de evoluţii mult mai consistente pentru a ajunge acolo. În schimb, Vâlcea pare ţintuită pe locul 9 şi începe să îşi facă griji pentru evitarea locurilor de ”baraj”.

HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Ploieşti 21-23 (11-11)
Sala Sporturilor Traian, spectatori 700
HCM Râmnicu Vâlcea: Băbeanu, Sîntămărean, Vălean - Adespii 6, Vădineanu 5, Senocico 5, Simion 2, Ilina 1, Predoi 1, Cherăscu 1, Bădiţă, Manda, Craiu. Antrenor Constantin Ştefan
CSM Ploieşti: Tatalovic, Şerban - Farcău 6, Dmitrovic 4, Tivadar 3, Tudor 3, Sheiko 3, Bozovic 2, Shutska 2, Caraşol, Balaban, Florea, Vasilescu, Chircuţă, Dumitru, Boştină. Antrenor Neven Hrupec

Tehnicianul echipei HCM Râmnicu Vâlcea, Constantin Ştefan a subliniat că atacul a dezamăgit. ”Este destul de greu de digerat eşecul cu Ploieşti, ne-am dorit să câştigăm, dar am întâlnit o echipă competitivă, cu jucătoare de mare valoare şi un portar în formă foarte bună. Am încercat să jucăm în apărare un 5+1 avansat, ştiind că au aruncătoare de la nouă metri, sistemul defensiv ne-a reuşit în bună măsură, am primit puţine goluri, dar atacul poziţional a suferit. Aici mă refer la situaţiile de finalizare, am ratat ocazii foarte bune, alteori ne-am grăbit să aruncăm la poartă şi le-am dat mingi uşoare celor de la Ploieşti. Cred că CSM Ploieşti poate intra fără probleme în primele patru echipe ale campionatului, noi ne continuăm drumul. Încercăm să pregătim jocul de la Slobozia, fetele sunt puţin căzute psihic, dar sper ca următorul joc să însemne trei puncte. Avem doar o victorie în retur, urmează meciul de la Slobozia, trebuie să îl pregătim cu mare atenţie, mergem la victorie. Obiectivul este clasarea pe locurile 5-8” a spus antrenorul Vâlcii.