Acuzaţii grave la adresa unui profesor de religie din Vaideeni. Ce imagini le-ar fi arătat elevelor sale

miercuri, 27 ianuarie 2016

O anchetă a fost declanşată la o şcoală din comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea, după ce părinţii unor eleve de clasa a III-a au reclamat că profesorul de religie le-a arătat fetelor imagini obscene pe telefonul mobil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Părinţii susţin că elevele au fost chemate la catedră în timpul orei de religie, iar profesorul le-a arătat imagini cu caracter obscen pe telefon.

Inspectorul şcolar general al judeţului Vâlcea, Andra Bică, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că părinţii au depus o reclamaţie la Primăria Vaideeni, iar edilul localităţii a transmis sesizarea ISJ.

”O echipă de la Inspectoratul Şcolar a mers la şcoală şi a făcut o serie de verificări şi a cerut şcolii să facă o comisie de anchetă, pentru că numai ei pot face acest lucru. S-a declanşat o cercetare disciplinară, domnul profesor este nevinovat până la terminarea cercetărilor, pentru că noi trebuie să avem în primul rând dovezi pentru a putea să-l acuzăm de ceva. Pot să vă spun că în momentul de faţă cercetarea este în plină desfăşurare, sper ca până la sfârşitul acestei săptămâni şi să avem şi o concluzie şi atunci vom putea da mai multe date despre acest caz”, a precizat şeful ISJ Vâlcea.

Comunicatul de presă al Inspectoratului Școlar Vâlcea
Ca urmare a apariției în presa vâlceană a articolului cu titlul „Scandal la Vaideeni! Profesorul de religie, acuzat că le arată filme porno elevilor” facem următoarele precizări:
• La Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea a fost depusă o petiție cu nr. 186/19.01.2016, prin care ni s-a adus la cunoștință o sesizare privind comportamentul profesorului de religie din cadrul Școlii Gimnaziale Luca Solomon din localitatea Vaideeni.
• Urmare a gravității celor sesizate o comisie formată din inspectorul de sector și inspectorul de specialitate - disciplina religie, s-a deplasat în data de 20.01.2016 la unitatea școlară și a analizat cererile formulate.
• Aspectele semnalate sunt de competența Comisiei de cercetare disciplinară din unitatea de învățământ conform Legii nr. 1, legea educației naționale, comisie care va analiza abaterea prezumată săvârșită de către dl profesor.
Menționăm că ancheta este în desfășurare și facem precizarea că avizul cultului (binecuvântarea) pentru a preda ora de religie nu figurează în documentele personale ale cadrului didactic anchetat, nefiind prelungita pentru anul școlar 2015/2016.
Inspector Scolar General,
Prof. Andra Bică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe