Patronul de la Urban a fost reținut. Teodor Florescu și-a făcut o rețea de evazioniști din boschetari. Țeapă de un milion de lei dată statului

joi, 21 ianuarie 2016

Capitala este înghițită de nămeți, orașul este parțial paralizat, iar printre blocuri abia dacă se poate merge jos din cauza zăpezii. Tot acest coșmar alb care a dat peste cap viața bucureștenilor nu-i împiedică însă pe patronii unor firme care ar trebui să se ocupe de deszăpezire să stea la căldură și să încaseze banii pe contractele făcute prin firme fantomă ai căror proprietari sunt niște amărâți de boschetari, fără case.

În zorii zilei de astăzi, 60 de polițiști au bătut la ușile mai multor indivizi suspectați că fac parte dintr-o rețea de evazioniști foarte bine organizată. Au fost vizate 16 adrese și 13 persoane pe numele cărora existau mandate de aducere pentru a fi audiate în acest caz de fraudă estimată la peste un milion de lei! Așa se facă că polițiștii de la ”Economic” – Sector 5 au luat la puricat, în baza unor informații obținute în timp, toate documentele firmei Urban și au aflat că administratorul acesteia – Teodor Florescu, unul dintre suspecți -, și-ar fi construit o un păienjeniș de zece societăți-fantomă partenere în vârful cărora a așezat doi prieteni, dar și opt…boschetari. Opt oameni ai străzii care, conform documentelor, participau la licitații, la achizitii și, firește, ar fi trebuit să se implice direct în curățarea Capitalei României de zăpadă. Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat pentru că bieții oameni nu au fost decât un paravan în spatele cărora capii rețelei au făcut bani frumoși.

Circuitul evazionist funcționa după o schemă clasică, spun anchetatorii. Prin firmele boschetarilor erau înregistrate achiziții fictive de utilaje pentru deszăpezire și containere speciale pentru depozitarea zăpezii colectate de pe străzi. Prin acest tertip financiar a fost dedus TVA-ul și, în același timp, nu a mai fost plătit impozitul pe profit. Când au tras linie, polițiștii de la ”Economic” – Sector 5 au realizat că rețeaua de evazioniști bazată pe firmele oamenilor sărmani, fără adăpost, a dat statului o gaură, estimată în acest moment al anchetei, la un milion de lei. ”Pentru 200 de lei, așa-zișii patroni de firme fantomă acceptau să intre în afacere. Unul dintre cei racolați de amicii patronului de la Urban a recunoscut în timpul cercetărilor că a primit de la un bărbat această sumă, persoană pe care nu a mai văzut-o apoi niciodată în viața lui”, ne-au dezvăluit surse apropiate anchetei.

Cercetările, aflate în plină derulare, au continuat cu audierile celor implicați în toată această poveste și cu studierea documentelor ridicate în urma perchezițiilor. Printre cei care s-au aflat în birouile polițiștilor de la ”Economic” se numără și patronul de la Urban, Teodor Florescu. Acesta din urmă și un apropiat au fost reținuți miercuri seară și vor fi prezentați mâine cu propunerea de arestare preventivă. Cercetările au fost extinse și pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

Florescu a fost arestat acum jumătate de an, tot pentru evaziune

Acum aproape jumătate de an, același Teodor Florescu a fost arestat preventiv pentru implicarea sa între-o evaziune de 23 de milioane de euro. După 40 de zile de carceră, vâlceanul a fost eliberat și plasat sub control judicar. În dosarul respectiv, în care au fost audiate 32 de persoane, procurorii au vorbit, ca și acum, de operațiuni financiare fictive făcute prin 20 de societăți din România.

libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe