LOVITURĂ DE STAT LA CHIȘINĂU, CU SPRIJIN DE LA MOSCOVA!

joi, 21 ianuarie 2016

HAOS la Chişinău. Clădirea Parlamentului, luată cu ASALT de protestatari. Situaţia seamănă cu scenariul unei LOVITURI de STAT anunţat de analiştii de la DA VINCI. Liderii protestatarilor, CHEMAȚI la întâlnire | UPDATE

Autor: Anca LupescuAlexandra Chiric | joi, 21 ianuarie 2016 | 47 Comentarii | 4913 Vizualizari
Protest de amploare în faţa Parlamentului din Chişinau

Mai mult de 2.000 de persoane protestează în faţa clădirii parlamentului de la Chişinău, în urma învestirii guvernului condus de Pavel Filip, informează radio Chişinău şi Unimedia. Situaţia este una explozivă în Moldova, iar la o privire atentă, lucrurile sunt extrem de asemănătoare cu scenariul descris de Experţii analişti de la Da Vinci AG, potrivit căruia Serviciile secrete ruse pregătesc o lovitură de stat în Moldova.

UPDATE 00.15:  Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a lansat un apel manifestanților aflați în fața parlamentului din capitala Republicii Moldova să fie calmi și "să nu recurgă la violențe", informează publika.md.

"Marea majoritate au fost evacuați, însă nu sunt binevenite violențele. Calea dialogului este unica soluție. Cel mai mult contează să fie puse părțile. Nu exclud că s-ar fi ajuns la moarte de om la situația agitată din parlament. Apel la calm este singurul mesaj pe care îl transmit în aceste momente", a declarat Dorin Chirtoacă.

UPDATE 22:20: Președintele Parlamentului, Andrian Candu, cheamă liderii protestatarilor la întâlnire, mâine dimineață la ora 10.00. Anunțul a fost făcut de liderul PSRM, Igor Dodon, în direct la TV7.  

Ambasada SUA și MAE român fac apel la calm |​

„Ministerul Afacerilor Externe urmăreşte cu atenţie evoluţiile de la Chişinău. Îndemnăm la calm şi facem apel la toţi actorii politici din  Republica Moldova să acţioneze cu toată răspunderea pentru desfăşurarea procesului democratic de învestire în funcţie a Guvernului Pavel Filip,  Guvern care a obţinut votul de încredere al Parlamentului legitim de la Chişinău”, se arată într-un comunicat al MAE. „Doar în felul acesta parcursul democratic, stabilitatea şi obiectivele pro-europene ale Republicii Moldova pot fi urmărite şi îndeplinite fără sincope, spre beneficiul tuturor cetăţenilor ţării”, se mai spune în textul citat.

Mesajul Ambasadei Statelor Unite la Chișinău: „Statele Unite îndeamnă protestatarii și poliția din Chișinău să păstreze calmul și să fie rezervați. Noi chemăm toate părțile să se abțină de la acțiuni care ar încuraja sau provoca violență. Noi deasemenea îndemnăm autoritățile sa se întâlnească imediat cu protestatarii și să abordeze ingrijorarile lor într-un mod deschis și transparent”.

 

22.15: Protestatarii au fost scoși din sediul Parlamentului. Sute de polițiști încercă dispensarea mulțumii. Potrivit publika.md, zece persoane au fost rănite în urma violențelor de la Parlament. Printre aceștia s-ar afla unul dintre liderii Platformei Demnitate şi Adevăr (DA). Chiril Moţpan susține că a fost agresat de agenții forțelor de ordine.

Și președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a fost atacat în timpul protestelor din această seară. Liberalului i-a fost spart capul după ce a votat pentru Guvernul Filip, informează UNIMEDIA. Protestatarii l-au atacat și au strigat „Iuda!”, acuzându-l de trădare.

Citeşte şi: Experţii analişti de la Da Vinci AG: Serviciile secrete ruse pregătesc O LOVITURĂ DE STAT în Republica Moldova. Elementele care AU TRĂDAT intenţiile MOSCOVEI

UPDATE 20.15: Deputații blocați în clădirea Parlamentului au fost scoși prin galerii secrete. Unii dintre ei ar fi fost îmbrăcați în uniforme de polițiști pentru a "păcăli" mulțimea înfuriată. Oamenii protestează împotriva guvernului investit, strigând "Hoții" și "Jos trădătorii". În preajma Parlamentului au fost aprinse trei focuri de tabără.

"Jurnaliştii blocaţi în sediul Parlamentului nu sunt lăsaţi să se apropie de geamuri. Poliţiştii încearcă să facă faţă numărului mare de protestatari. Unii deputaţi şi miniştri sunt blocaţi în incita Parlamentului. Ei nu au reuşit să iasă în momentul în care clădirea a fost înconjurată de protestatari. S-au folosit gaze lacrimogene", informează publika.md.

 

Andrei Năstase, Igor Dodon și Renato Usatîi au ieșit în fața mulțimii pentru a cere protestanților să păstreze ordinea.

UPDATE: Protestatarii au pătruns în Parlament, trecând peste forţele de ordine cu care s-au îmbrâncit mai bine de o oră. Oamenii cer alegeri anticipate şi scandează la unison "hoţii!". Manifestanţii au folosit răngi pentru a pătrunde în clădirea Parlamentului. Forţele de ordine sunt depăşite de numărul protestatarilor.

Jurnaliştii care au fost prezenţi la învestirea noului cabinet condus de Pavel Filip au rămas blocaţi în Parlament din cauza protestatarilor care au luat cu asalt clădirea instituţiei.


Citeşte şi: La Chișinău, fără negocieri reale, un guvern de încropeală | PULSUL PLANETEI

Numărul protestatarilor continuă să crească.

Mai mult de 2.000 de persoane protestează miercuri seara în faţa clădirii parlamentului de la Chişinău, în urma învestirii guvernului condus de Pavel Filip, informează radio Chişinău şi Timpul.md.


Citeşte şi: Republica Moldova are un nou Guvern. Cabinetul condus de Pavel Filip a primit VOTUL de încredere din partea Parlamentului. PROTEST în faţa Parlamentului. Un bărbat a fost ARESTAT. REACŢIA lui Traian Băsescu
Potrivit ultimelor informaţii, protestatarii au spart uşa din spate a clădirii parlamentului, iar poliţiştii stau baricadaţi la intrare. Manifestanţii încearcă să intre în clădire peste baricade. Ei continuă să scandeze: 'Jos mafia', Jos hunta', 'Nu cedăm', 'Noi suntem poporul'.

Deputaţii şi noii miniştri se află în clădirea parlamentului de la Chişinău, potrivit Timpul.md.

Mai multe înregistrări video cu manifestaţiile de protest din jurul parlamentului au fost postate pe reţelele de socializare. Într-o înregistrare se poate observa cum protestatarii dau jos gardul de protecţie din jurul parlamentului.

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat miercuri, cu 57 de voturi, programul de activitate al guvernului şi lista cabinetului de miniştri în frunte cu premierul Pavel Filip.

În timpul şedinţei pentru învestirea guvernului Filip, un grup de deputaţi ai Partidului Socialist (PSRM) a blocat tribuna centrală a parlamentului în timp ce premierul desemnat prezenta programul de guvernare al noului cabinet de miniştri. 'Înarmaţi' cu vuvuzele, pancarte şi fluiere, deputaţii socialişti au scandat: 'Doar alegeri anticipate!'

Situaţia începe să ia din ce în ce mai multă amploare, iar scenariul conturat de experţii analişti de la Da Vinci AG prinde contur. Aceştia au spus că serviciile secrete ruse pregătesc o lovitură de stat în Republica Moldova.

“Pentru a preîntâmpina intervenția României în conflict, Bucureștiul ar trebui să fie distras spre rezolvarea unor probleme interne critice. Astfel de probleme ar putea fi activizarea grupărilor radicale maghiare de pe teritoriul României, care au legătură cu Rusia”, opinează Da Vinci AG.


Citeşte şi: Experţii analişti de la Da Vinci AG: Serviciile secrete ruse pregătesc O LOVITURĂ DE STAT în Republica Moldova. Elementele care AU TRĂDAT intenţiile MOSCOVEI

EVZ.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe