Ionuţ Budişteanu, inventatorul de 22 de ani din Vâlcea, în topul celor mai de succes tineri din Europa

joi, 21 ianuarie 2016

Ionut Budisteanu are 22 de ani si este student al Universităţii din Bucureşti. Foto Adevarul Ionuţ Budişteanu ocupă un loc fruntaş în topul celor mai de succes tineri din Europa. Clasamentul a fost realizat de prestigioasa publicaţia americană „Forbes”.

În topul  „30 under 30 Europe”  se regăsesc numele  unor tineri  care ani s-au făcut remarcaţi, în ultimii ani,  în  domenii precum Media, Finanţe, IT. Americanii de la „Forbes”  scriu despre Ionuţ Budişteanu  că este fondatorul  „VisionBot”, o companie ce produce roboţi industriali la preţuri pe care alţi inventatori nu şi le permit. De asemenea, cei de la „Forbes” au ţinut să sublinieze faptul că Ionuţ Budişteanu este născut în Râmnicul Vâlcea, oraşul cunoscut peste ocean sub denumirea de „Hackerville”.

Nominalizarea în topul celor mai de succes tineri din Europa a fost motiv de mare bucurie pentru inventatorul de numai 22 de ani, care a ţinut să împărtăşească momentul si cu prietenii săi virtuali.

„Am aflat cu bucurie că am fost nominalizat de  revista americană „Forbes” drept  unul dintre 30 cei mai importanţi tineri europeni, sub 30 de ani, în domeniul industrial; aceasta datorită startup-ului fondat în România - VisionBot . Deci se poate şi din România, nu doar din străinătate!”, a scris Ionuţ Budişteanu pe pagina sa de Facebook.

Ionuţ Budişteanu, printre cei mai influenţi tineri din lume   Ionuţ Budişteanu a obţinut recunoaşterea internaţională în 2013, după ce a obtinut marele premiu la una din cele mai importante competiţii de ştiinţă şi inginerie din lume - Intel ISSEF. Tânărul  le-a prezentat americanilor un model de maşină autonomă, dotată cu radar 3 D şi o cameră video. Produsă în serie, o astfel de maşină nu ar costa mai mult de 4000 de dolari, dar ar putea determina o scădere a numărului de accidente rutiere întrucât poate identifica şi ocoli toate obstacolele din trafic.  În urmă cu trei ani, inventatorul din Râmnicu Vâlcea a fost declarat unul dintre cei mai influenţi tineri din lume. El s-a clasat pe locul 9 în topul realizat de publicaţia americană „Time“, alături de  cântăreaţa neozeelandeză Lorde şi  fiica preşedintelui american Barack Obama -Malia.    Ionuţ Budişteanu este în prezent student al Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Matematică-Informatică.   În clasamentul celor mai de succes tineri din Europa realizat de Forbes au fost incluşi, alături de Ionuţ Budişteanu, alţi trei tineri din România: Cornel Amariei, Anda Gânscă şi Andrei Braşoveanu.

Citeste mai mult: adev.ro/o19phu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe