Dr. Ploscaru l-a atacat cu bisturiul pe colegul său Bărbulescu în sala de operație!

sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Un chirurg și-a atacat cu bisturiul un coleg, în fața pacientului, și a directorului spitalului din Rm. Vâlcea

Incident șocant în sala de operații a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Un chirurg cunoscut pentru impulsivitate l-a atacat cu bisturiul pe un coleg, în fața pacientului aflat pe masa de operație.

"Am fost solicitați să intervenim la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea unde a avut loc un conflict violent între doi medici chirurgi, C.P. și E.B., în urma căruia unul a necesitat intervenții chirurgicale. Procuratura a preluat cercetarea cazului și vom reveni cu detalii pe parcursul anchetei", a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

În cursul zilei de sâmbătă, între medicii chirurgi Constantin Ploscaru și Emil Bărbulescu a avut loc un conflict în privința folosirii sălii de operație.

Surse DCNews au confirmat că medicul Emil Bărbulescu, care era șeful gărzii și răspundea de blocul operator în care s-a produs incidentul, a sosit la vizită împreună cu directorul unității medicale, în timp ce dr. Constantin Ploscaru folosea sala de chirurgie pentru a opera un chist sebaceu. Dr. Bărbulescu i-a reproșat dr. Ploscaru că folosește singura sală de chirurgie operațională în wekend pentru un caz ușor, care putea fi rezolvat la camera de tratamente sau amânat până luni. Un caz cu adevărat grav, nu ar fi putut primi ajutor de urgență, a spus Bărbulescu. Medicul Constantin Ploscaru, cunoscut ca o fire impulsivă a refuzat să sisteze intervenția. După un schimb de replici, Ploscaru a luat un bisturiu cu care și-a tăiat colegul în zona claviculară. Bisturiul este unul care nu ar fi putut pune viața în pericol, au declarat pentru DCNews surse din spital.

Medicul Bărbulescu a fost pansat și se află în afara oricărui pericol, în timp ce Constantin Ploscaru este audiat, au precizat sursele citate. Ploscaru este nașul lui Bărbulescu, dar între cei doi au mai avut loc dispute, relatează presa locală.

În 2004, chirurgul Ploscaru și-a pierdut temporar dreptul de a practica medicina

Autorul incidentului șocant de astăzi care a avut loc în Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea, chirurgul Constantin Ploscaru, este cel care, în urmă cu mai bine de 10 ani și-a pierdut dreptul de a mai practica medicina pentru șase luni. Potrivit celor scrise la acea dată de Gazeta de Vest, decizia a fost luată de Colegiul Medicilor din România, care l-a găsit vinovat pe medicul chirurg de „neacoradrea asistenței medicale de urgență“ în cazul unui tânăr care a murit la vârsta de 20 de ani și la care se impunea să fie făcută decompresie imediata de drenaj toracic.

Tânărul, în urma unui accident în gospădrie, a ajuns la Spitalul de Urgență din Râmnicu-Vâlcea cu diagnosticul politraumatism, traumatism toraco-abdominal, șoc hipovolemic, fracturi costale, emifizem subucutanat, însă medicul Ploscaru a decis ca bolnavul să fie transferat în Secția de chirurgie-toracică a Spitalului de Urgență Craiova. Din păcate, tânărul a murit la doar 5 minute după ce ambulanța în care se afla a ieșit pe poarta spitalului.

Președintele Colegiului Medicilor, prof. dr. Gheorghe Borcean, a declarat pentru DCNews că se va efectua o anchetă, de către Colegiul Medicilor Vâlcea. Codul Deontologic prevede că defăimarea profesiei prin cele făptuite în timpul sau în afara actului medical atrage răspunderea disciplinară a medicului. Dacă a avut loc o altercație, dacă incidentul este real, putem cerceta o situație care defăimează profesia, a spus prof. Borcean.

- See more at: http://www.dcnews.ro/valcea-caz-ocant-in-sala-de-opera-ii-un-chirurg-i-a-taiat-gatul-unui-coleg_494911.html?#sthash.RrBx34Nq.dpuf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments on “Dr. Ploscaru l-a atacat cu bisturiul pe colegul său Bărbulescu în sala de operație!”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe