Claudiu Ștefan vrea promovarea cu Vâlcea

joi, 14 ianuarie 2016

Claudiu Ştefan, jucător crescut de Academia „Gică Popescu“, este foarte apreciat în Zăvoi (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Claudiu Ştefan, jucător crescut de Academia „Gică Popescu“, este foarte apreciat în Zăvoi (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Divizionara secundă CSM Vâlcea se va reuni astăzi în vederea reluării pregătirilor pentru partea secundă a campionatului din Liga a II-a, seria 2. Trupa lui Alexandru Pelici ocupă locul secund, având 35 de puncte, la fel ca liderul FCM Baia Mare, iar jucătorii olteni nu concep să nu se califice în play-off, unde pot să lupte pentru promovarea în Liga I. Unul dintre tinerii de perspectivă din lotul „viperelor“, mijlocașul craiovean Claudiu Ștefan (19 ani), a vorbit cu GdS despre așteptările sale din 2016, punctând că își dorește să evolueze mai mult și să pună umărul la câștigarea campionatului.
GdS: Gata vacanța și la CSM Vâlcea. Cum prefațezi partea a doua a sezonului?
Claudiu Ștefan: A fost o vacanță bună, binemeritată. Sperăm să fim sănătoși, să ne pregătim bine și să începem returul în forță. Cred că toate cele șase echipe care intră în play-off au șanse egale de a câștiga campionatul. Nu cred că va fi o diferență mai mare de un punct sau două între primele locuri. Dacă analizăm situația din clasament, observăm că sunt doar patru puncte distanță între ocupanta primului loc și echipa de pe poziția a șaptea, iar asta spune multe. Cred că nici prezența în play-off nu este 100% rezolvată, mai sunt opt meciuri de jucat și se poate întâmpla orice. Ne așteaptă meciuri dificile, dar sunt sigur că vom face o treabă bună.
GdS: Puteți promova anul acesta?
C.Ș.: Da, sigur. E devreme totuși să vorbim de acest lucru, pentru că mai sunt multe etape până la finalul sezonului, dar privind clasamentul putem spune că avem șanse frumoase de promovare. Noi, jucătorii, împreună cu antrenorii și conducătorii, sperăm să încheiem acest sezon pe primul loc, dar trebuie să luăm totul pas cu pas, să pregătim fiecare meci foarte bine și să obținem maximum posibil de fiecare dată când intrăm pe teren.

„Suntem foarte uniți“

GdS: Ați fost surpriza plăcută a primei părți din Liga a II-a, și asta în ciuda schimbărilor din echipă. Care este secretul?
C.Ș.: Continuitatea antrenorului Alexandru Pelici la echipă a contat foarte mult. Este un antrenor foarte bun și este de peste un an la Vâlcea. A contat foarte mult și stabilitatea financiară, iar aici este meritul conducerii, pentru că a încercat pe cât posibil să ne plătească salariile la zi de fiecare dată. Și nu în ultimul rând, noi, jucătorii, suntem foarte uniți și se vede pe teren. Cred că asta ne-a ajutat să trecem peste momentele grele. Atunci când am fost conduși, am reușit să revenim, ne-am încurajat reciproc și rezultatul final a fost îmbucurător.
GdS: Și în această iarnă sunt modificări în lot. Va suferi Vâlcea din punct de vedere al omogenității?
C.Ș.: Din câte știu eu, sunt puțini jucători care au plecat, însă, ce-i drept, foarte importanți (Marius Staicu, Marius Tomozei și Ovidiu Popescu – n.r.). Mă bucur pentru ei că au plecat la formații din Liga I, merită să joace acolo și le doresc numai bine. Despre cei care au venit (Kevin Trabalka, Răzvan Dâlbea, Costin Stoica – n.r.) și vor mai veni pot spune că sunt convins că se vor integra repede. Noi îi vom primi bine și sper să ne ajute să terminăm sus în clasament.
GdS: În prima parte a campionatului ai apărut sporadic în primul unsprezece. Speri ca 2016 să fie anul tău?
C.Ș.: Da. Încerc la fiecare antrenament să dau totul, să fiu cât mai bun, și îmi doresc să evoluez cât mai mult.

gds.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe