Șpârle și șopârle, 14.01.2016

miercuri, 13 ianuarie 2016
  • Primarul din Voineasa, nea Gigi Stanciu, continuă să sfideze legea şi bunul simţ! După aproape 3 ani de funcţionare parţială a pârtiei de schi de la Vidra, constructorul Acomin şi primarul Stanciu încasează în fiecare iarnă sume frumoase de la turiştii care vin să schieze, însă toate aceste lucruri se fac într-un... mod nu tocmai legal. Asta pentru că reprezentanţii pârtiei nu au solicitat nici până astăzi avizele şi autorizaţiile de la administratorul sitului natural „Parâng”, aşa cum cere legea. În urmă cu mai mulţi ani, a fost emis un ordin al ministrului Mediului, prin care s-a statuat obligaţia deţinătorilor de afaceri construite într-o arie naturală protejată să ceară, în prealabil, acordul administratorului sitului respectiv.

 

  • Pentru că tot se dă o conotaţie negativă „operelor” scrise în închisoare de către diverşi „deţinuţi VIP”, trebuie să remarcăm că printre aceste volume se mai strecoară şi câte o lucrare care a fost elaborată profesionist. Este cazul aici al inginerului Ovidiu Eugen Ciogescu, directorul SC Electrovâlcea SA, care a scris după gratii cartea „Cum se comportă cablurile de medie tensiune sub acţiunea sinergică a solicitărilor electrice”. Ovidiu Ciogescu, un specialist la nivel național, a mai scris cărți, articole și studii în acest domeniu anterior condamnării. Coordonatorul lucrării a fost conferenţiarul doctor inginer Ioan Rusu, cadru didactic la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

 

  • În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local al Râmnicului din 2015, s-a aprobat angajarea unui avocat sau case de avocatură pentru Teatrul „Ariel”. În prezent, teatrul este angrenat în trei procese: în Dosarul nr. 3797/90/2015 având ca pârâţi pe Doina Migleczi şi Aurora Popescu; în Dosarul nr. 31187/90/2012 în care este reclamant Uniunea Compozitorilor din România - ADA; în Dosarul nr. 1365/288/2015 în care reclamant este societatea Renpress Serv SRL. În cazul ultimului dosar, este vorba de „acţiuni de deratizare” contractate de fostul primar Emilian Frâncu cu patronul Rudolf Udubaşa, însă facturile emise de firma respectivă au fost oprite de la plată de actualul edil-şef Ion Gigi Matei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe