Complexul Dovali-Jurcan continuă să funcţioneze în ilegalitate! Inspectorii ISU închid ochii la fărădelegi!

luni, 11 ianuarie 2016

De peste 20 de ani, Complexul Dovali din zona Traian – Râmnicu Vâlcea funcţionează în condiţii de ilegalitate. De-a lungul anilor, autorităţile locale şi toate instituţiile publice cu atribuţii de control au închis ochii la această situaţie, deoarece în spatele afacerii „Dovali“ se află fostul senator Dorel Jurcan şi soţia acestuia, Valerica Jurcan. Cu toţii, oameni ai legii şi comercianţi, s-au temut de influenţa fostului preşedinte al PDL Vâlcea – partid aflat la guvernare în perioada 2005 - 2012.

 

Legi călcate în picioare

Familia Jurcan a stors de la zecile de comercianţi, care-şi expun marfa în condiţii mizerabile, de-a dreptul inumane, zeci de miliarde de lei, după cum arată situaţiile financiare ale societăţilor SC Dovali SRL şi SC Dolex Com SRL. Jurcan a prosperat, s-a îmbuibat de pe urma unor oameni sărmani. Realitatea este că patronii SC Dovali SRL, societatea care patronează aşa-zisul complex Dovali, încalcă cu tupeu şi neruşinare mai multe legi acţionând pe principiul: „Legile sunt doar pentru căţei, nu şi pentru dulăii politici“. În primul rând nu sunt respectate normele de urbanism. Zona respectivă, conform Planului Urbanistic de Zonă al Primăriei Râmnicu Vâlcea, figurează ca fiind una de locuinţe, unde se pot construi imobile P+5 sau P+10. Aşadar, nici vorbă de autorizaţie pentru bazarul infect creat de senatorul Jurcan. Conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea a ştiut tot timpul că Dovali funcţionează în ilegalitate, dar din motive de „frăţie politică“ nu a acţionat în nici un fel pentru repunerea în drepturi a legii.

 

Într-un stat de drept, buldozerele Primăriei ar fi făcut demult una cu pământul chioşcurile insalubre şi ilgale din Dovali. Mai mult decât atât, din verificările redactorilor noştri a rezultat faptul că nici una dintre construcţiile din Dovali (chioşcurile-tarabele) nu sunt înregistrate la Direcţia Taxe şi Impozite a Primăriei sau la Oficiul de Cadastru, neplătindu-se nici un impozit pentru aceste…„imobile“. De asemenea, Complexul Dovali nu deţine avize de funcţionare, în conformitate cu noile prevederi legale, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (Pompieri) şi Agenţia pentru Protecţia Mediului. Ne întrebăm (retoric bineînţeles) de ce aceste instituţii nu-şi exercită atribuţiile legale şi în cazul complexului Dovali-Jurcan? În cazul nefericit al producerii unui incendiu în Dovali, maşinile pompierilor nu ar avea acces în zona complexului şi nu ar avea de unde să se alimenteze cu apă, neexistând în zonă un hidrant. Neregulile sunt evidente şi pot fi văzute şi din avion, numai autorităţile locale se fac că nu văd…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe