Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Râmnicu Vâlcea și-a serbat hramul

duminică, 10 ianuarie 2016

 

 

La Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Râmnicu Vâlcea slujba Sfintei Liturghii a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi.

Joi, 7 ianuarie 2016, Biserica Ortodoxă l-a cinstit pe Sfântul Proroc Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului nostru Iisus Hristos. Despre cel ce avea să pregătească calea înaintea Mântuitorului Iisus Hristos, Sfântul Evanghelist Ioan spune că „fost-a om trimis de la Dumnezeu, numele lui era Ioan. Acesta a venit spre mărturie, ca să mărturisească despre Lumină, ca toţi să creadă prin el. Nu era el Lumina, ci ca să mărturisească despre Lumină” (Ioan 1,6-8).

La Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Râmnicu Vâlcea, slujba Sfintei Liturghii a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi. Credincioșii, adunați în număr deosebit de mare la slujba de hram, s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a Înaltpreasfinției Sale, întâmpinându-l pe acesta cu flori în mână, în drumul spre Sfântul Altar.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit credincioșilor despre viața Sfântului Ioan Botezătorul și mai ales despre chemarea la pocăință cu care sfântul și-a început predica înaintea mulțimilor, chemare care și astăzi este la fel de actuală și necesară pentru o bună rânduire a vieții și pentru o călătorie sigură spre Împărăția lui Dumnezeu.

În încheiere, părintele paroh Ilie Ivan a mulțumit de asemenea Înaltpreasfinției Sale că a bucurat inimile slujitorilor și credincioșilor și l-a încredințat de dragostea și ascultarea ce i-o poartă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe