Vâlceanca Zvetlana Preoteasa a dat în judecată Ministerul Afacerilor Externe

vineri, 8 ianuarie 2016

 

Politrucii din ALDE, cei care contestă activitatea DNA și au încercat să blocheze legea votului prin corespondență pentru românii din Diaspora, nu se dau duși de la guvernare. După cum am precizat într-un articol anterior pe care îl găsiți aiciZvetlana Preoteasa a fost demisă de la conducerea Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni de tânărul ministru pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu.

Chiar dacă până de curând avea prietenii foarte buni în aparatul Ministerului Afacerilor Externe, în special în rândul personalului administrativ, politruca Zvetlana Preoteasa a uitat repede vremurile bune și a dat în judecată MAE, cerând anularea actului prin care a fost demisă în decembrie 2012.

Vă reamintim că Zvetlana Preoteasa este supranumită „simbolul cumetriei românești” și a avut protecția politică a lui Cristian David, care a numit-o director general în Ministerul Afacerilor Externe după ce i-a fost timp de 4 ani șefă de cabinet parlamentar.

Din informațiile noastre, Zvetlana Preoteasa a primit asigurări de la câteva personaje sus puse (unele se pare chiar din MAE)  că tânărul ministru tehnocrat „va zbura” repede din post și ea va putea reveni într-o funcție de conducere publică. Prin urmare a fost sfătuită să dea în judecată Ministerul Afacerilor Externe și să conteste actul de eliberare din funcție, lucru pe care l-a și făcut, cererea ei de chemare în judecată fiind înregistrată la Tribunalul Vâlcea cu numărul 4322/90/2015 din 24 decembrie 2015.

Zvetalana Preoteasa, a promovat, cu ajutorul ministrului Cristian David, o hotărâre de Guvern prin care a transformat Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni într-o instituție politizată, atât directorul general cât și cel adjunct fiind numiți de ministru, fără să fie necesar un conscurs sau să se precizeze criterii de competență. Prin aceeași hotărâre de guvern, precum și prin statul de funcții aprobat de același ministru David, Zvetlana Preoteasa a demarat procesul de înstrăinare a bazei instituției de la Crevedia. Astfel, prin prevederea în statul de funcții a doar 7 posturi pentru o bază care se întinde pe 4 hectare și are zeci de corpuri de clădire, Zvetlana Preoteasa a făcut imposibilă funcționarea în condiții de  legalitate a acestei baze și a forțat viitoarea renunțare la aceasta de către Ministerul Afacerilor Externe.

Mai multe despre modul în care Zvetlana Preoteasa a politizat complet Institutul Hurmuzachi și despre ilegalitățile săvârșite de aceasta puteți găsi AICI.

Până acum aceasta a fost protejată și ajutată de prietenii săi sus puși din Ministerului Afacerilor Externe, priteni care au ajutat-o să îngroape toate probelemele de la Institutul Hurmuzachi și să-i decredibilizeze pe cei care i s-au opus ministrului Cristian David.

Merită subliniat că marea majoritate a personalului Ministerului Afacerilor Externe are o pregătire profesională de excepție, cei care au susținut-o și încurajat-o pe cea supranumită „simbolul cumetriei românești” reprezentând un grup minoritar, care a ajuns în MAE pe criterii care nu au nici o legătură cu performanța profesională ci doar cu susținerea politică și a sistemului mioritic de pile și relații.

Sursa: cititulnudoare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe