Mircea Băsescu, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

vineri, 8 ianuarie 2016

Mircea Băsescu, prima reacţie despre audierea fiului său la DNA

Mircea Băsescu, prima reacţie despre audierea fiului său la DNA

Tribunalul Constanţa i-a condamnat astăzi pe Mircea Băsescu și pe Marian Căpățână la 4 ani de închisoare cu executare, respectiv, 3 ani de închisoare cu executare. În acest dosar, Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influență, iar Marian Căpățână de complicitate la trafic de influență.

UPDATE: Tribunalul Constanța a decis, vineri, odată cu condamnarea lui Mircea Băsescu și a lui Marian Căpățână la închisoare cu executare, confiscarea de la cei doi inculpați a sumei de 265.000 de euro și menținerea măsurii sechestrului instituit pe bunurile imobile și mobile ale acestora.

"Dispune confiscarea specială de la inculpați, în folosul statului, a sumei de 265.000 euro (echivalent în lei-curs BNR la data efectuării plății). (...) Menține măsura asiguratorie a sechestrului instituit pe bunurile imobile și mobile aflate în proprietatea inculpatului Băsescu Mircea prin Ordonanța nr. 227/P/2014 din data de 08.07.12014 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Secția de Combatere a Corupției. Menține măsura asiguratorie a sechestrului instituit pe bunurile imobile și mobile aflate în proprietatea inculpatului Căpățînă Marian Adrian (...) Respinge, ca nefondată, cererea formulată de Anghel Florin de restituire a sumei de 600.000 euro. (...) Obligă fiecare inculpat la plata a câte unei sume de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului", arată magistrații în soluția publicată pe site-ul Tribunalului Constanța.

Conform acesteia, celor doi inculpați li se interzic, pe o durată de doi ani după executarea pedepsei închisorii, dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul inculpaților de a comunica unul cu celălalt, precum și cu membrii familiei Anghel (Anghel Sandu, Anghel Fănica, Anghel Florin, Anghel Izaura, Anghel Grinică Ion și Constantin Marius) și de a se apropia de aceștia.

UPDATE: Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. De asemenea, celălalt inculpat din dosar, Marian Căpățână, acuzat de complicitate la trafic de influență, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Decizia magistraților de la Tribunalul Constanța nu este definitivă, drept urmare cei doi o pot contesta.

DNA a cerut condamnarea la închisoarea cu executare pentru Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, în cazul primului solicitând ca pedeapsa să fie orientată spre maximul prevăzut de lege, adică șapte ani.  Totodată, DNA a cerut confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Băsescu si de 350.000 de euro de la Căpățână.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Florin Şurghie, a cerut achitarea clientului său, spunând că nu există dovezi în legătură cu săvârşirea faptei, iar, în cazul în care instanţa va considera că este nevoie de o pedeapsă cu închisoarea, aceasta să fie cu suspendare.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

Pe parcursul procesului de la Tribunalul Constanţa, mai mulţi membri ai familiei Anghel, audiaţi ca martori, au spus că i-au dat lui Mircea Băsescu suma de 600.000 de euro, pentru ca acesta să intervină în favoarea lui Sandu Anghel.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ziua-sentin-ei-pentru-mircea-basescu_1862381.html#ixzz3weK6p2RA
Follow us: @realitatea on Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe