Directorul Dan Ponoran: Spitalul Județean Vâlcea oferă pacienţilor analize la noul computer tomograf

joi, 7 ianuarie 2016

Noul computer tomograf achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea va fi funcţional începând de săptămâna viitoare, a declarat joi, managerul unităţii medicale, dr. Dan Ponoran.

'A fost o săptămână utilă pentru medici. Aceştia au învăţat cum se lucrează cu tomograful. În acest sens a fost instruit personalul medical direct cu pacienţii, cei care au venit în această săptămână la spital nu au mai fost trimişi pentru analize la alte clinici. Deci, dăm o veste mare pentru cei care vor avea nevoie de analize la tomograf. De luni vor beneficia de aceste servicii la noi la spital', a precizat Dan Ponoran. Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a procedat în luna iulie a anului trecut la achiziţionarea a unui computer-tomograf pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea (SJU).

'Consider că prin achiziţionarea tomografului am reuşit să rezolvăm o problemă importantă a Spitalului Judeţean. În anul 2015, aşa cum am discutat cu medicii, nu poţi practica medicina într-o unitate sanitară care nu are în dotare o asemenea aparatură. Chiar normativele Ministerului Sănătăţii prevăd astfel de dotări ca fiind obligatorii. Începând din acest an, pacienţii internaţi nu vor mai fi obligaţi să se deplaseze spre alte clinici pentru tomografii, ci vor putea beneficia, gratuit, de serviciile Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Vom continua să ne concentrăm pe îmbunătăţirea serviciilor medicale în beneficiul pacienţilor', a afirmat Gheorghe Păsat, preşedintele CJ Vâlcea.

Sursa de finanţare a fost asigurată din bugetul Consiliului Judeţean şi de la Ministerul Sănătăţii, fiind vorba de 650.000 lei de la fiecare instituţie.

- See more at: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:qfOK0S6IlQEJ:www.dcnews.ro/valcea--sju-ofera-pacientilor-analize-la-noul-computer-tomograf_494184.html+&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro#sthash.ZxcmQjVK.dpuf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe