Cozi la agheasmă, la bisericile din Vâlcea

miercuri, 6 ianuarie 2016

 

646x528 627x0Mii de vâlceni au stat la coadă miercuri, 6 ianuarie, pentru a-şi umple sticlele cu apă sfinţită.  Ca  de obicei, unii dintre credincioşii care au ajuns mai târziu la biserică s-au împins ori şi-au făcut loc în faţă cu coatele.

Câteva sute de râmniceni au mers să ia Agheasma Mare de la Arhiepiscopia Râmnicului. Credincioşii au dat buluc la biserică miercuri după ora 11.30, după ce slujba religioasă s-a încheiat în Catedrala Arhiepiscopală şi  ÎPS Varsanufie a ieşit să sfinţească apa din cele patru recipiente aflate în curte.

De teamă că vor rămâne fără agheasmă, credincioşii care au ajuns mai târziu la biserică au început să   împingă , pentru a trece de jandarmi. Apa sfinţită în ziua de 6 ianuarie are puteri nebănuite, sunt convinşi cei care au îndurat gerul  pentru un bidon cu apă.

„Am venit pe la 9.00, dar văd că sunt unii care au ajuns mai târziu şi au început să ne împingă, ca să ajungă şi ei  în faţă. Asta e, ce să facem dacă aşa au fost educaţi!? E foarte bună apa sfinţită astăzi, ne fereşte de boli şi de rele. De la părinţi am învăţat că putem să bem o gură de agheasmă, pe nemâncate, atunci când nu ne putem împărtăşi sau în zile de sărbătoare”, spune tanti Ioana, o bătrână trecută de 70 de ani.

Cozi au fost miercuri, 6 ianuarie,  şi la bisericile din centrul Râmnicului, dar şi la Catedrala „Înălţarea Domnului”, din Ostroveni. Unii dintre credincioşi au mers să ia agheasmă de la mai multe biserici, sperând astfel că puterea vindecătoare a apei sfinţite va fi mai mare – menționează adevarul.ro

Foto: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe