Ion Năfliu din Galicea, un primar modest, cu realizări nenumărate!

duminică, 3 ianuarie 2016

 

Domnule primar Ion Năfliu, vă rugăm să faceți un scurt bilanț al activității dumneavoastră din acest mandat, 2012-2016. Dumneavoastră aveți multe proiecte începute și finalizate, dar și proiecte care sunt în derulare.

În primul rând vreau să vă spun bine ați venit în comuna Galicea, comună care are 4000 de locuitori, oameni minunați. Anul acesta am intrat pe un făgaș bun. Sperăm să finalizăm alimentarea cu apă, pe Ordonanța 28, care se întinde pe 38km liniari pentru satele Cremenari, Bratia Deal, Bratia Vale, Cocoru și Dealu Mare. Pentru noi ar fi o realizare minunată pentru că în satul Cremenari, în satele Bratia Deal și Cocoru stăm foarte rău cu apa. S-ar putea ca anul acesta să finalizăm acest proiect.

Mai avem încă un proiect bun și sperăm să-l realizăm. Ne-ar mai trebui 385000 lei ca să încheiem proiectul alimentarea cu apă și canalizarea pentru satele: Galicea, Ostroveni, Teiu și Dealul Galicei. Sunt 6100 m de canalizare și apă potabilă.

Tot pe Ordonanța 28 mai avem de asfaltat 6,9 km, suntem în lucrări cu o firmă, în stadiu de 50%. Am primit bani pe situații de urgență pentru două drumuri care au fost realizate foarte bine, pentru satul Cremenari DC 32 Barangi și un drum de 1,5km în satul Bratia Deal. Sunt deja finalizate și așteptăm să le facem recepția.

În comuna Galicea mai este nevoie de multă muncă și sperăm ca anul viitor să finalizăm ce am început.

Acestea sunt principalele realizări din acest mandat?

Nu numai acestea, am renovat și școlile și grădinițele. Încercăm să facem tot posibilul ca oamenii din comuna noastră să fie mulțumiți și noi să le fim pe plac.

Proiecte mai importante pentru mandatul următor? 

Da, avem un proiect care este integrat cu alimentare cu apă potabilă și canalizare pentru satul Valea Râului și jumătate din Galicea. Mai avem un proiect, voi merge la Craiova să semnez un contract pentru a obține finanțare pentru Măsura 125, adică drumul de tarla. Este un drum de 5 km. Mulți vor spune că nu am făcut drumurile județene și fac drumul de tarla. Așa este, drumurile județene sunt cu ceva probleme. Am vorbit cu domnul președinte Gheorghe Păsat și a promis că, s-ar putea ca până la sfârșitul acestui an să finalizăm lucrările acolo pentru că vine iarna și nu se va mai putea circula. Nu avem altă opțiune, aceasta este măsura, pentru că nu se pot muta banii dintr-o parte în alta. Le vom face, cu siguranță, și pe cele județene și pe cele comunale.

Dumneavoastră știu că ați reabilitat și școli, aveți și terenuri de sport, aveți biblioteca modernizată, primăria, căminele culturale. Vorbiți-ne și despre ele. Sunteți un om modest.

Noi lăsăm mai bine să se vadă decât să ne lăudăm noi. Această primărie este făcută de noi, cu fonduri proprii. Am inaugurat-o în 2013. Opt ani de zile am stat în primăria veche. Am preferat să facem întâi lucrurile mai importante și mai apoi să facem un sediu de primărie. Ce este mai important într-o comună când te duci să vizitezi? Monumente istorice, biserica, școala, dispensarul și primăria. Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le vezi într-o comunitate. Noi sperăm să fie bine. Este loc și de mai bine pentru comuna Galicea.Nafliu2 Nafliu3 Nafliu5 Naflu Gorghiu

Vă mulțumim frumos!

Material realizat de Gheorghe Smeoreanu (Criterii Naţionale) şi Tiberiu Pîrnău (Ziarul de Vâlcea) în cadrul proiectului Primarii județului Vâlcea, 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe