Cutremur PUTERNIC la Vâlcea! L-ai simțit?

miercuri, 30 decembrie 2015

Cutremur cu magnitudine de 4,2 in judetul Valcea. Seismul a avut loc la o adancime de 2 kilometri

Un nou cutremur a avut loc marti seara, in Romania, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Cutremurul a avut loc marti seara, in jurul orei 20:56, in judetul Valcea, cu magnitutidine de 4,2 pe scara Richter, la o adancime de 2 km, in zona seismica Fagaras-Campulung.

Seismul a avut o intensitate epicentrala IV si s-a produs la o adancime de numai doi kilometri, iar localitatile cele mai apropiate de epicentru au fost Cisnadie (28 km), Sibiu (38 km), Ramnicu Valcea (43 km), Victoria (51 km) si Curtea de Arges (55 km), relateaza Agerpres.

Tot marti, la ora 13,12, a mai avut loc un cutremur, dar in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, de mai mica intensitate, respectiv 2,8 grade pe scara Richter, si la o adancime de 110 km.

In luna decembrie au mai avut loc doua cutremure de peste 4 grade Richter, ambele in zona seismica Vrancea, unul de 4,1 grade in data de 16 decembrie si altul de 4,2 grade, pe 18 decembrie. De asemenea, un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade Richter a avut loc pe 15 decembrie, in Marea Neagra.

In 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a inregistrat in data de 29 martie, in judetul Buzau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe