Să arătăm că Moş Crăciun există! Un copil de numai 6 ani are nevoie de ajutorul nostru!

miercuri, 23 decembrie 2015

Familia sa are un venit lunar de 239 lei, în timp ce numai nicusor ganta si mama satratamentul micuţului costă 1.100 lei

Destinul unor oameni a fost scris cu litere prea grele. Unor semeni de-ai noştri le-a fost dat să trăiască drame greu de imaginat. Nimic nu e mai dureros decât să ai în familie un copil bolnav care ştii că nu se va vindeca vreodată. Familia Ganţă din Aninoasa trăieşte de aproape 10 luni o astfel de dramă. Dorinel Nicolae, băiatul lor de doar 6 ani suferă de o boală incurabilă care se numeşte purpură trombocitopenică imună cronică şi nu are parte de nici un ajutor de specialitate, dimpotrivă, până acum a avut parte numai necazuri şi nimeni până acum nu a dat un licăr de speranţă acestei familii poate prea greu încercate. Ca să înţelegeţi mai bine despre ce este vorba, această boală face ca imunitatea corpului să fie scăzută şi din această cauză numărul trombocitelor este foarte mic. Tratamentul este unul foarte scump, iar pentru familia Ganţă este imposibil să-i poată face faţă din cauza situaţiei financiare foarte proaste, venitul familiei ridicându-se la suma de 239 lei. Mai mult, regimul alimentar este unul la care familia nici nu poate să se gândească pentru că nu-şi permite. Lunar, tratamentul pentru Nicuşor îi costă 1.100 lei şi numai ei ştiu cum au putut face rost de banii necesari pentru că aşa cum ar fi normal, fiind copil, are gratuitate la medicamente, dar cum boala lui nu se află printre cele care medicamentele sunt gratuite, cei doi părinţi trăiesc permanent cu frica în sân că îl vor pierde pe micuţ. Toată viaţa lui, Nicuşor, aşa cum îl alintă părinţii, va fi obligat să trăiască într-un turn de fieldeş pentru că orice contact cu o persoană de afară i-ar putea aduce moartea. Din această cauză nici nu va putea merge la şcoală şi familia se gândeşte cu disperare la acest aspect şi de felul cum îl vor gestiona.
Totul părea normal… până într-o zinicusor ganta (1)
Povestea lui Dorinel şi a familiei lui nu pare reală. Pare o dramă de undeva de dincolo de ecranul televizorului. Atunci însă când priveşti în ochii trişti ai mamei, când priveşti dincolo de frământările mamei realizezi că drama e reală. Şi e lângă noi. O familie care cu siguranţă merita să ducă o viaţă normală nu o povară prea grea pentru orice pământean. Şi ce e mult mai trist e faptul că cei din jur privesc neputincioşi spre această familie şi nimeni nu pare în măsură să facă ceva care să stingă această tristeţe.
Este povestea unui copil bolnav care nu se poate bucura de viaţă din cauza bolii. E povestea unor părinţi care-şi pun copilul mai presus de orice şi pentru care viaţa e o luptă cu propriile destine. Acum 7 ani, Daniela, a devenit mamă pentru a treia oară. L-a născut pe Dorinel. Nici nu bănuia pe atunci că bucuria aducerii pe lume a unui suflet se va transforma într-o bătălie zilnică pentru supravieţuire.
Când a venit pe lume, Dorinel părea un băieţel perfect sănătos. Părinţii nu s-ar fi gândit niciodată cum avea să se transforme viaţa lor. Fericirea a durat puţin, apoi totul s-a transformat într-un coşmar atunci când au aflat că Dorinel suferă de o boală rară : „Pe 20 februarie 2015 am descoperit boala. El s-a născut prematur şi răcea foarte des, aşa că aveam antibiotic în permanenţă în casă. Am sunat-o pe medicul de familie să o anunţ că Nicuşor strănută. S-a enervat că am deranjat-o spunându-mi că este liberă. Am întrebat-o ce fac, şi ea mi-a spus să-i dau Augumentin. I-am dat şi după 20 de minute i s-au spart vasele de sânge de pe faţă. Era grena la faţă, ziceai că este tăiat cu lama. Am chemat o ambulanţă, ne-a adus la Spitalul Municipal şi aici ne-au spus că nu au ce să-i facă aşa că ne-au trimis la Bucureşti, la Fundeni. Acolo am stat 2 săptămâni şi l-au externat dar trebuie ca la două zile să facem analizele de sânge”.
O viaţă şi aşa destul de tristă, o dramă pe care suntem prea ocupaţi s-o înţelegem şi prea puţin educaţi să încercăm s-o schimbăm.
Speranţa este numai în noi
Zilele băiatului sunt toate la fel. Cu oameni care-l marginalizează şi cu nicusor ganta (2)părinţi care suferă alături de el. Nu primeşte deloc ajutor de specialitate şi până acum nimeni nu s-a oferit să-l ajute, deşi soluţii ar exista. Se pare însă că până acum nimeni dintre cei în măsură să facă ceva nu a ştiut de drama acestei familii. Familia a bătut la toate uşile posibile pentru ajutor, dar nu a primit de la nimeni. Aşa că haideţi să-l ajutăm pe Dorinel să trăiască şi să-i ştergem lacrimile de pe faţă mamei, care se vede depăşită de situaţi. Haideţi să fim noi Moş Crăciun pentru micuţul Dorinel, chiar dacă el a avut ghinionul să se nască în România, ţara în care oamenii nu au fost educaţi să-l accepte aşa cum trebuie, unde nu există centre în care să-şi petreacă timpul aşa cum ştie el, ţara unde până acum nimeni nu a dat acestei familii măcar un licăr de speranţă.
Dacă doriţi să-l ajutaţi puteţi dona bani în conturile:RO55BRDE030SV60426850300 RON şi RO51BRDE030SV60426930300 EURO – GANŢĂ DANIELA
Tel. 0755.895.933

ziarexclusiv.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe