PERCHEZIŢII în Vâlcea şi alte 13 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

joi, 17 decembrie 2015


Poliţiştii de la  Combaterea Criminalităţii Organizate din Vâlcea au participat miercuri la o acţiune iniţiată de procurorii DIICOT ce a vizat o grupare infracţională acuzată de evaziune fiscală şi spălare de bani prin firme-fantomă cu obiect de activitate prestări servicii, comercializare de cereale şi anvelope. Oamenii legii au făcut 70 de percheziţii, în 14 judeţe, inclusiv în Vâlcea și în municipiul Bucureşti.

Potrivit unui comunicat IGPR, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti și procurorii DIICOT – ST Piteşti au efectuat perheziţii la sediile sociale și la punctele de lucru ale unor firme din judeţele Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, Prahova, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Alba, Botoşani, Suceava, Satu Mare, Sibiu și din municipiul București.

“Activitățile vizează membrii unei grupări infracționale care, începând cu luna ianuarie a anului 2011, ar fi constituit un circuit economic fictiv, pentru a deduce cheltuieli nereale, micşorând astfel obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Sumele obţinute ilicit ar fi fost supuse procesului de spălare de bani, fiind tranzacționate prin conturile unor societăţi de tip fantomă, special constituite în acest scop, care aveau ca obiect de activitate prestări de servicii, comercializare de cereale și anvelope”, se precizează în comunicat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.500.000 de euro, potrivit sursei citate.

La acțiuni au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, precum şi poliţişti specializați în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti, Vâlcea, Dâmboviţa, Prahova, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Alba, Botoşani, Suceava, Satu Mare și Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “PERCHEZIŢII în Vâlcea şi alte 13 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani”

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe