Șpârle și șopârle, 10.12.2015

joi, 10 decembrie 2015
  • De acum nu mai este nici un dubiu: alianţa politică ALDE Vâlcea a anunţat clar şi răspicat, prin vocea liderilor de la centru şi din judeţ, că este împotriva desemnării lui Mircia Gutău candidat pentru Primăria Râmnicului. Aşa că acum s-a restrâns „plaja” politică în care poate jongla Mircia Gutău, după refuzul PNL, PSD, PMP şi ALDE de a-l arunca în bătălia electorală de la alegerile locale din 2016. Mai există totuşi o şansă! Consilierul local Cosmin Constantinescu, fondatorul Partidului Vâlcenilor, a anunţat la o televiziune locală că... este dispus să îl primescă pe fostul primar al Râmnicului, însă şi aici se pun anumite condiţii.

 

  • Toate dezbaterile publice organizate de CNADNR pentru autostrada Sibiu-Piteşti sunt de fapt „praf în ochi”, întrucât deja se ştie traseul exact pe unde va trece şoseaua. Din studiul de fezabilitate dat publicităţii pe site-ul CNADNR reiese foarte clar că varianta 1 (cea mai îndepărtată de Râmnicu Vâlcea) va fi aleasă ca şi traseu final al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Asta pentru că este cel mai scurt traseu, presupune lucrări de construcţie mai puţine, un număr mai mic de tuneluri şi viaducte, dar şi un cost de doar 1,3 miliarde de euro, în comparaţie cu cele 2 miliarde de euro dacă autostrada ar fi „trasă” prin Dăeşti, Călimăneşti şi Runcu. Aşa că deputaţii de mucava Cristian Buican şi Romeo Rădulescu să nu se mai bată cu pumnul în piept şi să „măcăne” toată ziua că ei că vor să aducă autostrada prin Râmnicu Vâlcea, municipiul nostru având cel mult şansa unui drum expres de legătură cu viitoarea autostradă prin noduri rutiere aflate în localităţile Curtea de Argeş sau Tigveni din judeţul Argeş.

 

  • În atenţia primarului interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei!!! Străzile Carol I şi Mihai Viteazu au fost asfaltate în „dorul lelii” de un SRL anonim în urmă cu doar două luni. La toate gurile de canal nu s-a turnat corect asfaltul, iar asta este resimţit din plin de toţi şoferii care trec pe străzile respective. În plus, pietrişul din asfalt a început să se desprindă în mai multe zone, astfel că, în primăvara anului viitor, vom avea parte de o privelişte cu „cratere” în cele două străzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe