Sorin Romcescu, un primar IUBIT de locuitorii comunei Slătioara!

marți, 8 decembrie 2015

 

Domnule primar, vă rugăm să faceți un scurt bilanț al activităților pe care le-ați desfășurat în ultimii patru ani. Vorbiți-ne despre principalele proiecte pe care le-ați desfășurat aici în comuna Slătioara

În anul 2012 am finalizat lucrările la un proiect de mare anvergură, de 2,5 milioane de euro, care a constat în cinci componente: canalizarea şi epurarea apei menajere, asfaltarea a 6,3 km de drumuri, extinderea a 2km de apă, construirea unui cămin de bătrâni, organizarea de festivaluri, achiziționarea unei scene mobile pentru organizarea de spectacole. Acest proiect a fost început în anul 2009 și a fost terminat în anul 2012. S-a introdus canalizarea pe 20,5 km.

Am mai făcut un proiect de asfaltare de 8,5 km drumuri de interes local, construcția unui pod în satul Rugetu. Acest proiect a fost finanțat pe Ordonanța 28, s-a derulat începând din anul 2014 şi suntem aproape de finalizare și cu acest proiect, în proporție de 60-75%. Finanțările pe Ordonanța 28 au mers foarte greu, dar constructorul a putut susține lucrarea și a mers în continuare. Din cele nouă drumuri care au fost prinse în acest proiect, șapte deja au fost asfaltate.

O altă investiție care este în desfășurare este extinderea unei canalizări în satele Milostea și Gorunești, tot pe Ordonanța 28. În satul Milostea s-a realizat această lucrare. Urmează ca, începând de anul viitor să demarăm lucrările și în satul Gorunești. Sunt două stații de epurare care funcționează foarte bine și oamenii au început să se branșeze la sistemul de canalizare.

Un alt proiect  a fost început din anul 2008 unde am avut asfaltarea a 4,1km pentru două drumuri de interes local, drumul Dispensarului și Drumul Lățești. Aceste drumuri au fost asfaltate în anii 2014-2015. Drumul Lățești a fost făcut decât cu un strat de asfalt urmând ca la anul să punem și stratul doi de asfalt. Din cauza finanțării, pe aceste programe guvernamentale au mers foarte greu.

 

După cum știți, în anul 2014 au avut  loc calamități în județul nostru. Și comuna Slătioara a fost calamitată, fiind aproape de comuna Vaideeni.  Am obținut de la Guvern o sumă importantă de bani pentru reabilitarea drumurilor, albiei râurilor și tot ce s-a distrus atunci. În anul 2015  a avut loc licitația pentru aceste lucrări . Drumurile au fost aduse la starea initială, au fost bine făcute, iar două dintre ele sunt chiar terminate. S-a făcut și un pod care se rupsese. Pe o porțiune de trei km este de refăcut structura drumului și rigolele.

Referitor la proiectele europene, prin Microregiunea Horezu am realizat trei proiecte începând din anul 2013: Construirea unui teren de sport multifunctional cu nocturnă pe care l-am făcut în curtea școlii de centru Slătioara; Un parc de joacă pentru copii; Dotarea Căminului Cultural. Acest proiect s-a realizat, suntem la ultima tranșă, urmează să depunem documentația pentru ultima tranșă.

Un alt proiect a fost achiziționarea unui buldoexcavator care ne ajută foarte mult, ținând cont că Slătioara este o comună foarte întinsă și are în jur de 110km de drumuri de interes local.

Am mai modernizat și Căminul Cultural din Slătioara, adică am pornit de la structură, acoperiș, dotări  interioare și exterioare. Am făcut și un teren de sport multifunctional în satul Milostea. Suntem foarte mulțumiți de aceste proiecte care nu au o valoare extraordinară dar au o însemnătate foarte mare pentru populație.

Alt proiect care se derulează în prezent la Slătioara este modernizarea Casei de Cultură Dinu Săraru, care se face cu fonduri de la Compania Națională de Investiții.  Acest proiect a început din anul 2011, anul acesta a fost licitația și în prezent se lucrează. Casa de Cultură va fi modernizată integral.

În anul 2013 s-a construit o grădiniță, prin Banca Mondială, cu două grupe, ultramodernă, la care și noi am avut aportul de cofinanțare.

În anul 2012 s-a modernizat integral și Școala cu clasele I-VIII Slătioara, cu fonduri de la Banca Mondială, Guvernul României și Bugetul Local.

Cam acestea sunt proiectele.

Vă mulțumim frumos!

 Material realizat de Tiberiu Pîrnău (Ziarul de Vâlcea) și Gheorghe Smeoreanu (Criterii Naţionale) în cadrul proiectului Primarii judeţului Vâlcea – 2016primar-slatioara1 romcescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe