În atenția DNA: PNL Vâlcea atentează la siguranţa cetăţenilor!

sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Mult clamata depolitizare a administraţiilor locale – laitmotivul existenţial al Partidului Naţional Liberal, se dovedeşte a fi un concept teoretic bun doar ca slogan electoral sau prelectoral dar fără nicio acoperire practică.

 

Cel mai uşor se observă acest anacronism în modul în care conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea, a înţeles să propună acordarea de sume de bani unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, după principiul “ai mei iau caimacul, ceilalţi iau zaţul”.
Practic, observând defalcarea sumelor pe localităţi, constatăm o împărţire real politică a sumelor în favoarea unităţilor administativ-teritoriale conduse de primari PNL-işti (aici îi includem şi pe cei ai fostului PDL) în detrimentul unităţilor administrativ-teritoriale conduse de primari PSD.
Întrucât critica este constructivă şi dacă vii cu o contrapropunere, cei 12 Consilieri Judeţeni PSD au propus ca repartiţia sumelor de bani pentru drumurile comunale să se facă în funcţie de numărul de kilometri din această categorie de drumuri pe care îi deţine fiecare UAT.
Considerăm că o împărţire corectă, care să nu dezavantajeze niciuna din cele 78 de localităţi rurale ale judeţului, trebuie să se facă pornind de la existenţa reală a numărului de kilometri de drumuri comunale şi nu de la culoarea politică a primarului.
Credem că este timpul ca majoritatea PNL din Consiliul Judeţean Vâlcea să renunţe la dictonul “câinii latră, caravana trece” şi să ţină cont de criteriile reale de defalcare a sumelor şi nu de cele artificiale, determinate de coloratura politică.
Pentru că altfel, genul acesta de împărţire, în care un locuitor dintr-o localitate condusă de un primar liberal să beneficieze de dublul sumei alocate în detrimentul unui locuitor dintr-o comună condusă de un primar PSD-ist, se va perpetua şi este complet nedrept.

 

"Analizând repartiţia sumelor pentru echilibrarea bugetelor, pentru cofinanţări sau pentru drumurile judeţene şi comunale, observăm că localităţile cu primari liberali primesc de patru ori mai mult decât localităţile cu primari PSD-işti.

 

În proiectul de hotărâre promovat de majoritatea PNL din Consiliul Judeţean Vâlcea pentru repartizarea pe UAT-uri a sumei de 5.317.000 RON (53 miliarde de lei vechi) provenite din sumele defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale alocate judeţului nostru în baza OUG 47/2015 pentru achitarea arieratelor şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, repartizarea pe localităţi s-a făcut abuziv, tendenţios şi arbitrar, repartizându-se primăriilor liberale şi pedeliste sume cuprinse între 89.000 RON (890 mil. lei vechi) la un număr de 44 de comune şi 100.000 RON (1 mld. lei vechi) la un număr de 7 oraşe PNL-PDL.
La localităţile conduse de primari PSD-PC-UNPR s-au repartizat sume cuprinse între ZERO LEI (cum este cazul localităţilor Ghioroiu, Glăvile, Lăcusteni, Rm. Vâlcea) şi 10.000 RON (100 mil. lei vechi) (cum este cazul localităţilor Berislăveşti, Boişoara, N. Bălcescu, Slătioara).

 

Suma maximă a fost de 23.000 RON la celelalte localităţi cu primari PSD.
Cu privire la proiectul de hotărâre privind repartizarea pe UAT-uri a sumei de 12.457 RON (124 mld. lei vechi) pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale pe anul 2015 alocate prin HG 911/2015 pentru judeţul Vâlcea, repartizarea sumelor s-a făcut, se pare, fără respectarea niciunui criteriu, repartizându-se primăriilor liberale şi pedeliste sume cuprinse între 100.000 RON (1 mld. lei vechi) şi 165.000 RON (1,65 mld. vechi), în timp ce primăriile PSD au beneficiat de sume între ZERO LEI (cum este cazul localităţilor Costeşti, Malaia, Olăneşti) şi 6.000 - 7.000 RON (60-70 mil. lei vechi).
Exemplele pot continua, oraşul Băile Olăneşti primind de patru ori mai puţini bani decât restul oraşelor care au primari liberali sau pedelişti.
Majoritatea PNL şi PDL din Consiliul Judeţean pedepseşte comunităţi întregi doar pentru că primarul comunei respective este membru PSD?!
Nu cumva îşi bat joc de judeţ?!

 

Cum justifică liberalii şi PDL-iştii această împărţire ticăloasă a banilor, repartizând ZERO LEI unor localităţi?!

 

Cu ce sunt vinovaţi oamenii din acele localităţi?!
Nu cumva în şedinţa Consiliului Judeţean de vineri, 27.11.2015 majoritatea liberală şi pedelistă este pe cale să comită acte de răzbunare politică de o gravitate extremă, împotriva populaţiei judeţului Vâlcea?!"declaraţie deputat Constantin Rădulescu, preşedinte PSD Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “În atenția DNA: PNL Vâlcea atentează la siguranţa cetăţenilor!”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe