Mihai Bălan a fost eliberat, va fi cercetat sub control judiciar!

vineri, 20 noiembrie 2015

Mihai Balan, fostul director al CET Govora, a fost eliberat din arestul preventiv! Mihai Balan a fost retinut ieri de procurorii DNA pentru un presupus abuz in serviciu. In dosar mai este cercetat si Dan Sova, fost ministru PSD la Transporturi. Vom reveni cu amanunte!

Fostul director general al societăţii CET Govora – Mihai Bălan a fost eliberat din arestul preventiv. Mihai Bălan va fi cercetat sub control judiciar. Fostul director de la CET Govora este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, în dosar fiind implicat şi senatorul Dan Şova cercetat pentru trafic de influenţă.

“Detalii soluţie: În baza art. 227 alin.1 C.proc.pen. respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, de arestare preventivă a inculpatului Bălan Mihai. În baza art. 227 alin. 2 raportat la art. 202 alin.4 lit. b, art. 211 C. proc. pen. cu aplicarea art.2151 C. proc. pen., dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Bălan Mihai, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 20 noiembrie 2015 până la data de 18 ianuarie 2016, inclusiv. În baza art. 215 alin.1 şi 2 C. proc. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Bălan Mihai trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia desemnată cu supravegherea sa – conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; d) să nu depăşească limita teritorială a ţării decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu coinculpatul Şova Dan Coman, cu martorii precum şi cu experţii din prezenta cauză; f) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă. În baza art. 215 alin. 3 şi 7 C. proc. pen., atrage atenţia inculpatului Bălan Mihai că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite sau de existenţă a suspiciunii rezonabile că a săvârşit o infracţiune pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva sa, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Dispune emiterea adreselor prevăzute de art.215 alin.5 C.proc.pen. În baza art.275 alin.3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Bălan Mihai, în sumă de 75 lei, până la prezentarea apărătorilor aleşi se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi, 20 noiembrie 2015, ora 17,00”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe