Recrutări de personal la Faurecia

marți, 17 noiembrie 2015

Producătorul francez de componente auto Faurecia, un gigant cu 100.000 de salariaţi şi afaceri anuale de circa 19 mld. euro, vrea să recruteze, până la finalul anului, 200 de oameni în fabricile deţinute în România, unde, în prezent, lucrează 2.500 de persoane. Francezii deţin, pe plan local, cinci centre de producţie, la Sibiu, Mioveni, Piteşti, Vâlcea şi Craiova, unde produc componente auto pentru Audi, BMW, Volvo, Ford, Land Rover, PSA, Dacia-Renault.

Cel mai mare centru din cadrul companiei, la nivel mondial, va fi inaugurat anul viitor în judeţul Vâlcea, în zona parcului.

Până la finalul anului, Faurecia intenţionează să angajeze 200 de oameni, fiind disponibile locuri de muncă în toate departamentele, pro­duc­ţie, logistică, tăiere, calitate, lean manufacturing. „În acest an am avut o creştere cu 40% a capacităţii de producţie“, spun reprezentanţii companiei.

Aşa cum am spus, Vâlcea va avea anul viitor un număr de 2000 de locuri de muncă în plus, datorită investiţiei destul de mari care se execută, în prezent, pe raza localităţii Budeşti.

Investiţia în noua hală de producţie se ridică la peste opt milioane de euro şi va avea o suprafaţă construită de 12.000 de metri pătraţi, urmând să fie finalizată în februarie 2016. Noua hală de producţie, proiectată după standarde europene, cu o capacitate de integrare a peste 1600 de angajaţi (cea mai mare din grupul Faurecia), va conduce la o creştere semnificativă a numărului locurilor de muncă, atât pentru personalul direct productiv, cât şi pentru specialiştii cu profil tehnic. Conform modelului industrial prezent în toate regiunile cu industrie de componente auto, implantarea unei companii de talia Faurecia va atrage şi alţi furnizori, rezultatul concret fiind o accelerare semnificativă a întregii activităţi economice.

Faurecia este o companie producătoare de componente auto din Franța. Compania este controlată de producătorul de autoturisme PSA Peugeot Citroen. În anul 2007, compania avea peste 60.000 de angajați și a avut vânzări de 12,66 miliarde de euro și pierderi nete de 237,5 milioane de euro.

În România, grupul francez deține: Euro Auto Plastic Systems (Euro APS) din Mioveni, (Divizia Interioare) și Faurecia Tălmaciu (Divizia de Scaune). Compania a preluat, în luna ianuarie2008, 50% din compania Euro Auto Plastic Systems (Euro APS) din Mioveni, de la firma portugheză Simoldes Plasticos.

ramnicuvalceaweek.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe