Șpârle și șopârle, 16.11.2015

duminică, 15 noiembrie 2015
  • Prefectul Dumitru Cornoiu şi subprefectul Aurora Gherghina sunt „pe făraş”, odată cu instalarea noului Guvern Cioloş şi demisia lui Gabriel Oprea din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Era evident că Dumitru Cornoiu a avut un „spate” puternic atunci când a fost numit prefect, ştiut fiind prietenia acestuia cu UNPR-iştii Oprea şi Marian Sârbu. În schimb, Aurora Gherghina a fost mereu o fruntaşă a PSD, iar acum nu mai intră în vederile noii guvernări „tehnocrate”. Se aude că pe cele două posturi din fruntea Prefecturii Vâlcea vor reveni oamenii „apolitici” Radu Renga şi Mircea Nadolu.

 

  • Deja s-au creionat primele strategii secrete în PNL Vâlcea în perspectiva alegerilor locale din 2016: consilierul local liberal Mihai Persu, patronul firmei Percom, va candida din partea liberalilor la Primăria Râmnicului. Însă, Persu nu va fi decât un „iepure” în cursa electorală pentru că adevăratul candidat al PNL va fi... Mircia Gutău. Fostul primar al Râmnicului va candida din postura de independent, va câştiga alegerile şi va avea un consiliu local majoritar... din PNL Râmnicu Vâlcea. În acest fel, se împacă şi capra Alina Ghorghiu şi varza Cristian Buican!

 

  • Principala poartă de acces la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea arată în ultimul hal de degradare, în total contrast cu clădirea modernizată a spitalului. Poate Consiliul Judeţean Vâlcea ar trebui să nu se zgârcească la câteva mii de euro şi să aloce urgent fonduri pentru lucrări de reabilitare a cabinei portarului.

 

  • Noul ministru popus al Agriculturii, Achim Irimescu, a poposit în trecut şi Vâlcea, fiind un „uzucar” convins. Irimescu a activat la Întreprinderea de utilaj chimic şi Forjă din Râmnicu Vâlcea (zisă şi UZUC) în perioada august 1983 - decembrie 1985. Tehnocratul este doctor în economie agrară la ASE Bucureşti şi licenţiat al Facultăţii de Tehnologie a Construcţiilor de Maşini din Politehnică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe