SENZAȚIONAL! Planul secret al lui Buican de UCIDERE POLITICĂ a lui Gutău!

marți, 27 octombrie 2015

Cine nu a văzut cel puțin un articol, o știre sau cel  puțin o frază despre tandemul lansat de PNL Vâlcea pentru alegerile de anul viitor. BUICAN-GUTĂU.
Aparent pare o mișcare neinspirată din partea lui Buican. În realitate nu e așa. Poți să-l acuzi pe acesta de orice, dar că e prost inspirat în nici un caz.
Graba cu care acesta l-a propulsat în fața adunării locale a PNL pe fostul primar Gutău este de fapt o mișcare inteligentă ce-i dă posibilitatea lui Buican să aibă timp să își strângă destul capital electoral, pe care încă îl are Mircia Gutău, până în 2016 la alegerile locale, unde BUICAN speră să ajungă președinte al Consiliului Județean Vâlcea.  
Mulți internauți, care nu sunt și nu cunosc realitatea râmniceană, nu știu că cei care îl susțin și îl voteză pe Gutău nu sunt interesați de faptul că acesta a fost condamnat pentru fapte de corupție, exact când ocupa funcția la care aspiră și acum. De ce nu sunt interesați? Simplu. Pentru că Mircia Gutău le-a transmis de câte ori a avut ocazia faptul că în cazul lui a fost o eroare judiciară și că la dosarul cauzei nu au fost prezentate probe directe care să-l inculpe. Deja se știe faptul că el are un proces pe rol la CEDO, care, speră acesta, să-i fie favorabil.
Revin la planul foarte iscusit al președintelui PNL.
Buican știe că PNL-ul  a câștigat alegerile prezidențiale cu un mesaj clar ANTI CORUPȚIE. Este conștient de faptul că decizia de la Vâlcea va fi tocată mărunt de adversarii politici ai PNL-ului , dar și de presa națională ostilă președintelui Klaus Iohanis, iar primele semne au apărut deja. Este plin spațiul virtual de articole și însemnări despre această situație, iar acesta este doar începutul unui tsunami politic. Vă imaginați ce va fi în primăvara anului 2016 ? Vă spun eu. Toată campania electorală a adversarilor politici ai PNL-ului va fi axată pe exemplul  candidatului CORUPT de la Vâlcea.  Prilej unic de a numai folosi texte în care să promită tot felul de proiecte pentru comunitățile în care candidează. Mesajul tuturor candidaților,indifent de numele comunei, orașului sau municipii, va fi PNL=CORUPȚIE.
Și iată cum, în loc să fie dezbateri pe proiecte locale ale candidaților, va fi dezbătut doar acest SUBIECT. Am dreptate sau nu ?
Vă imaginați cumva că BUICAN riscă un asemenea scenariu? Sigur NU. Pentru că el are tot interesul, și ca politician e foarte normal, să câștige ambele fotolii, de primar al municipiului reședință de județ și cel, râvnit pe bună dreptate, de președinte al CJ Vâlcea.
Astfel el și-a construit două planuri, aproape sigure. Până la depunerea candidaturilor mai e mult timp.
Primul plan deja la realizat, prin aducerea lui Gutău în rândurile PNL Vâlcea. Însă acestă mutare trebuie validată de conducerea centrală a partidului, care cu siguranță nu va fi de acord. Însă această validare va avea loc cât mai aproape de data limită când va începe, neoficial campania electorală. În acest timp imaginea tandemului BUICAN-GUTĂU va fi discutată și dezbătută zi de zi, atât local cât și național. La momentul oportun, adică după decizia biroului politic național, Buican trebuie să renunțe, firesc, la serviciile lui Gutău. Astfel Gutău va aduna destul capital negativ, motiv pentru care Buican va trece la planul doi.
Al doilea plan este de a veni în fața râmnicenilor cu un candidat nou, unul care să fie greu de atacat, chiar dacă fără popularitate, dar care va beneficia de întregul aparat de activiști în campania electorală.  Numai că acest plan s-ar putea să nu iasă. Pentru că de acest scenariu vor putea beneficia și alții. Mă refer aici la un CANDIDAT INDEPENDENT, care va profita de gâlceava politică sau chiar candidații adversarilor politici care totuși mai au în spate un minim de voturi, dar care sunt ajutați de simpatizanții politici.
Se știe faptul că la alegerile de anul viitor va câștiga candidatul cu cele mai multe voturi. Nu există două tururi de scrutin.
În aceste condiții, cu o imagine negativă, Gutău va fi lăsat cu ochii în soare.
Ca și o concluzie, cred că Mircia Gutău trebuia să candideze ca independent. Ca și independent nu avea nimeni ce să-i reproșeze, legal. Poate moral. Din păcate decizia de la CEDO va veni destul de târziu să vedem dacă într-adevăr Mircia Gutău are dreptate sau nu. Consider că undeva este și un pic adevăr, dar tot mai clar sunt convins că toți cei care ocupă o demnitate în stat și-au băgat, cel puțin odată,  un deget în butoiul cu miere. Din păcate doar câțiva au fost prinși.
Dacă va fi așa cum am scris înseamnă că mă pricep la politică. Vreau să se înțeleagă foarte clar că mă situez în tabăra celor neutri și că tot ceea ce am scris este doar o constatare, de pe margine, a situației destul de jenante în care se află orașul meu. Suntem județul, pot spune, blestemat. Am avut doi președinți de consiliul județean care au decedat în timpul exercitării funcției și doi primari de municipiu condamnați pentru fapte de corupție. Iar OLTCHIM-ul a căzut.
Să fie oare blestemul miilor de cetățeni din lume înșelați de hacker-ii vâlceni ?
 
Mihai Ghebrea
27.10.2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “SENZAȚIONAL! Planul secret al lui Buican de UCIDERE POLITICĂ a lui Gutău!”

  1. -Cat a costat o bancuta din sutele amplasate prin oras?
    -E buna mancarea in inchisoare?
    -Cum e sa porti catuse?
    P.S. "Nu mor caii cand vor cainii!"

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe