Compania forestieră Forestcov din Vâlcea a adus 50 de lucrători din Sri Lanka

marți, 27 octombrie 2015

Una din cele mai mari companii din domeniul industriei forestiere din judeţul Vâlcea, Forestcov, a angajat un număr de 50 de lucrători din Sri Lanka, pe fondul lipsei forţei de muncă autohtone, a declarat marţi, Gheorghe Pârvulescu, primarul comunei Păuşeşti Otăsău, pe raza căreia compania îşi desfăşoară activitatea.

"E un aspect cu care se confruntă din ce în ce mai multe companii care investesc în Vâlcea, se cunoaşte cazul croitoriei de Bărbăteşti, dar şi multe alte firme care nu găsesc forţă de muncă în domeniu. Asta şi pentru că populaţia activă, tinerii în majoritatea lor, sunt plecaţi la muncă în străinătate. Compania forestieră a avut ofertă de angajare depusă, dar luni bune nu a reuşit să recruteze personal deşi oferea condiţii de cazare şi alte beneficii salariale", a precizat edilul din Păuşeşti Otăsău.

Astfel, după mai multe luni de aşteptare pentru completarea schemei de personal, compania forestieră care numără peste 700 de salariaţi, a apelat la un serviciu de emigrare, dorind să recruteze, respectând criteriile legislaţiei în vigoare, personal din afara României care doreşte locuri de muncă.

În luna octombrie, 50 de cetăţeni din Sri Lanka au fost angajaţi de compania vâlceană, oferindu-li-se cazare în comuna Păuşeşti Otăsău.

Anul trecut o companie din industria confecţiilor a întâmpinat aceeaşi problemă dorind să angajeze 300 de croitorese. În cele din urmă, a reuşit să recruteze 30, iar în acest an firma care deschisese un punct de lucru la Bărbăteşti a închis afacerea. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe