Decizie importantă pentru TOȚI românii care au credite. Avocat: urmează un ȘOC uriaș!

luni, 26 octombrie 2015

Un număr de 200 de clienți ai unei bănci vor avea parte de credite cu dobândă foarte mică, după ce au câștigat un litigiu contra instituției care i-a creditat. Potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis că dobânda de referință variabilă modificată unilateral de bancă este abuzivă și trebuie eliminată, informează GreatNews.Instanța a constatat „nulitatea absolută parţială a clauzei privind dobânda, în partea privind dobânda de referinţă variabilă, precum şi orice altă clauză care permite B.C.R. S.A. modificarea unilaterală a cuantumului dobânzii“, potrivit deciziei luate de Înalta Curte.

De asemenea, instanţa obligă banca „să modifice contractele încheiate cu reclamanţii ca urmare a constatării nulităţii absolute parţiale a clauzei privind dobânda, precum şi să emită noi grafice de rambursare în urma acestei modificări“.

Toată apa din Amazon nu va fi suficientă pentru a stinge văpaia care urmează. Băieţii ăştia nu şi-au imaginat niciodată că ar putea pierde pentru că s-au gândit cu au de partea lor BNR-ul, FMI-ul, Parlamentul sau tot PR-ul din lume”, a spus avocatul grupului de clienți, Gheorghe Piperea, care a mai adăugat că peste 200.000 de clienți ai băncilor din România ar putea folosi această victorie din justiție.

De partea cealaltă, reprezentanții băncii au spus că așteaptă „redactea hotărârii instanței, în această situație fiind incertă interpretarea sintamgmelor (citate de mass media): nulitatea absolută parțială a clauzei privind dobânda, în partea privind dobânda de referință variabilă, precum și orice altă clauză care permite modificarea unilaterală a cuantumului dobânzii”. (voceatransilvaniei.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe