„Nereguli pe bandă rulantă în Primăria Racoviţa!”

duminică, 25 octombrie 2015
  • Consilierul local din Racoviţa, Constantin Vieru (PP-DD), demontează acuzaţiile deputaului Buican:

„Nereguli pe bandă rulantă în Primăria Racoviţa!”

În contextul acuzaţiilor formulate la adresa Consiliului Local Racoviţa de către deputatul liberal Cristian Buican, mai mulţi consilieri locali au luat o poziţie fermă şi i-au transmis public liderului PNL Vâlcea că nu cunoaşte situaţia reală din localitate şi că este dezinformat periodic de primăriţa Sonia Iliescu. Unul dintre consilierii locali care a ţinut să demonteze afirmaţiile deputatului Buican este consilierul local din Racoviţa, Constantin Vieru (PP-DD). „Îi mulţumesc domnului deputat Buican pentru faptul că a luat hotărârea de a trimite organele de stat, precum Poliţia şi Parchetul, pentru presupuse nereguli săvârşite de unii consilieri locali din Racoviţa. În fond, aş vrea îl întreb pe domnul deputat Buican: de când a aflat că este ceartă în cadrul Primăriei Racoviţa, între consiliul local şi primăriţă, a trecut vreodată prin zonă în calitate de deputat? În momentul când a venit în 2012 nu ştia cum să ne pupe ca să îi dăm mandatul de deputat. A trecut vreodată în trei ani să vadă ce se întâmplă în Primăria Racoviţa? Mai mult de atât, aş vrea să îl întreb pe domnul Buican: ducând-se acasă la domnia sa la Perişani, de unde provine, a observat cumva dezastrul care se întâmplă pe Valea Băiaşului, tăierea de copaci la ras? Oare vitele noastre când vor paşte vor mai avea vreo umbră? S-a întrebat domnul Buican cine a înlesnit să se taie la ras pentru că eu, personal, cu vicele, şi cu Poliţia comunei Racoviţa, am rezolvat situaţia. Le mulţumesc pe această cale pentru că de câte ori am sesizat aspecte negative au acţionat cu promptitudine şi rapid. S-au făcut procese verbale şi s-au dat amenzi, însă cine plăteşte aceste amenzi? Astăzi se ia amendă, mâine se taie în continuare. Am auzit informativ că Poliţia ar fi pe mână cu rudarii. Exclus asemenea fapt. Mai repede cred că conducerea Primăriei Racoviţa este pe mână cu aceşti indivizi care taie la ras pădurile pe acolo. Un motiv ar fi că se apropie anul electoral 2016 şi trebuie o asigurare de voturi. Aş vrea să îl mai întreb pe domnul Buican dacă a trecut vreodată în ultimii ani prin comuna Racoviţa, unde a primit voturi pentru colegiul Nord de deputat? Există o colonie unde stau oameni în condiţii insalubre şi vitrege. A putut domnul Buican şi senatorul Niţu să treacă să vadă şi oamenii aceia în ce situaţii se găsesc? La o familie cu 10 copii am făcut solicitări la Guvern să i se acorde sprijin material. Am făcut demersuri la Guvern, dar nu s-a primit nici un răspuns. Familia respectivă a ridicat o cameră, însă nu ştiu dacă va trece peste greutăţile din iarna aceasta. Cred că este bătaie de joc!”, spune consilierul local din Racoviţa, Constantin Vieru.

„Domnule Buican, ştiţi dumneavostră că în comuna Racoviţa nu s-a turnat un metru de asfalt!”

În continuare, consilierul local din Racoviţa, Constantin Vieru (PP-DD), a ţinut să precizeze: „Nu ştiu dacă domnul Buican înţelege, dar îi spunem că, atunci când a venit la noi, cu drag i-am dat voturile. Însă, stau şi mă întreb: o să mai vină în campania electorală din 2016 cu aceleaşi minciuni cu care a venit în trecuta campanie electorală? Să nu mai vină pentru că nu îl mai crede nimeni. Nu am nimic cu PNL-ul, dar cred eu că oamenii din acest partid să nu poată minţi în halul acesta.

S-au făcut nişte înstrăinări de terenuri pe râul Băiaş, vânzări care pe islazul comunal nu putea fi înstrăinat terenul. Potrivit legii, aceste terenuri pot fi folosite numai pentru păşunat, fâneaţă, cultivarea plantelor de nutreţ în vederea obţinerii de masă verde, fân sau seminţe. Gospodărirea acestor suprafeţe de teren se face cu consultarea crescătorilor de animale. Iată că pe islazul de la Racoviţa a ajuns să se construiască biserici. Vreau să precizează că nu am nimic cu sfânta biserică. S-au construit fabrici de beton care stau acolo, au blocat islazul. Mă întreb, de ce cei de la Mediu nu iau nici o măsură în acest caz?

Am propus să se facă o bază sportivă şi mai multe edificii pe raza comunei, dar primăriţa Sonia Iliescu a zis în presă că noi, în Consiliul Local, am votat împotrivă. Este total fals. În 29 ianuarie 2015 am făcut un demers la Preşedinţie, în care am arătat nişte cazuri sociale, printre care m-am referit şi la centrul social, iar doamna primar vine în septembrie 2015 şi zice că noi minţim. Aş întreba, cine minte domnule Buican? Domnule deputat, de ce o credeţi numai pe doamna primar şi nu veniţi să ne consultaţi faţă în faţă? Domnule Buican, ştiţi dumneavostră că în comuna Racoviţa nu s-a turnat un metru de asfalt?!? Nu există rigole, nu avem traversări dintr-o uliţă în alta pentru scurgerea apei pluviale. Ştiţi domnule Buican că s-a făcut recepţia de la ranforsarea de la Gruiul Lupului, aţi urmărit ce comisie a fost la recepţia construcţiei? Acolo trebuiau aduşi oameni de specialitate. S-a luat în comisie pe cine a vrut să tacă şi să semneze. Domnule Buican, rugămintea mea ar fi către dumneavoastră, veniţi la noi în cadrul şedinţei de la finalul lunii octombrie ca să vă arătăm neregulile din Primărie! Neregulile pe bandă rulantă sunt în Primăria Racoviţa, nu le face consiliul local. Nereguli ar fi extraordinar de multe, domnule Buican, nereguli care dor.

Ieşind de la şedinţa Consiliului Local din 30 septembrie 2015, pe terasa unui bufet l-am zărit pe băiatul primăriţei, Gigi Iliescu, împreună cu Ion Bibică. A recunoscut la Poliţie că a fost pus de doamna primăriţă să mă jignească. Nu v-aţi întrebat, domnule Buican, că aceşti oameni fac trafic de influenţă, instigă oamenii ca să ne ia la bătaie? Nu uitaţi domnule Buican că şi noi, Consiliul Local Racoviţa, facem parte dintr-o instituţie legislativă. Nu putem fi duşi de nas de către cineva! În concluzie, vă aşteptăm, domnule Buican, să veniţi la Racoviţa!”

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “„Nereguli pe bandă rulantă în Primăria Racoviţa!””

  1. Asta se intampla cand lumea da votul pe 1 kg de zahar si o sticla de ulei. Avem primar analfabet, hot, de o incompetenta rara.
    Va castiga non-stop alegerile cu ajutorul rudarilor pe care ii scapa de amenzi si carora le mai arunca un os din cand in cand.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe