DATI SHARE! Cum ţi se poate fura identitatea pe Facebook

sâmbătă, 24 octombrie 2015

Pasul 1: Momeala

Momeala, în mod normal, vine de la profilul unui prieten al cărui cont a fost deja compromis. Utilizatorii primesc de obicei un mesaj (care pare a fi autentic) sugerând să accesezi un link primit, pentru un motiv sau altul. În cele mai multe cazuri, mesajul oferă „un filmuleţ spectaculos” sau pretinde că „tu apari în acest clip”, şi include în mod normal, numele de utilizator al destinatarului.

Pasul 2: Încercare de Phishing

După ce au atras atenţia utilizatorului, infractorii cibernetici au nevoie acum să obţina numele de utilizator şi parola victimei pentru a lansa faza a doua a atacului. Pagina către care direcţionează link-ul este o copie perfectă a paginii de logare Facebook, dar este găzduită la o altă adresa web.

Pasul 3: Obţinerea accesului complet

Acum că utilizatorul a accesat link-ul şi a introdus datele de autentificare, aplicaţia maliţioasă care desfăşoară atacul informatic va obţine accesul complet la informaţiile personale, precum şi dreptul de a posta informaţii în cadrul profilului.
Acest lucru va asigura extinderea atacului în continuare prin intermediul prietenilor şi prin contactele din cadrul profilului victimei.

Ce să faci dacă profilul tău de Facwebook a fost compromis?

Pasul 1: În primul rând, elimină toate permisiunile care au fost date aplicaţiei malware. Acesta este un proces simplu: din Account > Application settings, în colţul din dreapta sus a profilului de pe Facebook. Acest lucru asigură că aplicaţia nu va mai avea acces la profilul tău, odată ce parola este schimbată.

Pasul 2: Schimbă parola de logare! Pentru a-ţi păstra identitatea în condiţii de siguranţă, este recomandabil să îţi schimbi parola şi numele de utilizator (e bine să faci asta din când în când, oricum). Acest lucru este, de asemenea uşor: mergi la
Account > Account Settings, în meniul din colţul din stânga sus din profilul tău de Facebook. De asemenea, este recomandabil să se folosească parole puternice, care nu pot fi ghicite uşor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe