|marți, iulie 25, 2017
 • Follow Us!

Procurorii DNA nu-l vor lăsa pe Gutău să candideze! PNL nu-l acceptă pe fostul condamnat pentru fapte de corupție! 

DOSAR MITA - VILCEA

MIrcia Gutău este un copil, un biet naiv, care nu vede evidența: PNL nu va accepta niciodată ca el să fie candidat la funcția de primar al muncipiului Râmnicu Vâlcea! Cristian Buican, șeful liberalilor vâlceni, oricât de disperat ar fi, nu are cum să-și impună voința în fața conducerii centrale, care  s-a pronunțat deja pe acest subiect, prin voci destul de autorizate: Ludovic Orban și Theodor Atanasiu, lideri de opinie cu greutate în PNL.

Să-mi fie iertat limbajul, dar Alina Gorghiu și experimentatul Vasile Blaga nu vor sacrifica butoiul cu miere național pentru lingurița de rahat politic de la Râmnicu Vâlcea! Cum mama naibii poate să-și imagineze Mircia Gutău, că va fi vreodată candidatul unui partid care are ca principal obiectiv politic COMBATEREA CORUPȚIEI ÎN ROMÂNIA!!! Fraților, cu acest mesaj a câștigat alegerile președintele Iohannis! Până una, alta, oricât de bun gospodar a fost, și recunosc că a fost, Mircia Gutău a fost CONDAMNAT DE DOUĂ ORI DE JUSTIȚIA ROMÂNĂ PENTRU INFRACȚIUNI DE CORUPȚIE!

Credeți că procurorii DNA vor accepta vreodată ca fostul lor client în mai multe dosare să ajungă din nou în fruntea bucatelor, la Primăria Râmnicului? Niciodată! A spus-o răspicat, de multe ori, chiar șefa DNA, Laura Codruța Kovesi: Este necesară o interdicție legislativă clară ca persoanele condamnate pentru fapte săvârșite în timpul mandatului să nu mai poată exercita funcții publice. Șefa DNA a spus-o cu subiect și predicat. Și în aceste condiții, vă imaginați că omul condamnat definitiv în două dosare de corupție va fi lăsat să candideze?

Să fim serioși! Gutău era mult mai liniștit, el și familia lui, dacă își trăia viața departe de politică, la club, la tenis, în limuzină, prin vacanțe sau oriunde își dorea. Dar chiar așa, cel mai împinge pe Mircia Gutău să candideze?! Ce? Dragostea față de râmniceni, față de oraș, gloria personală?! Ce vrea să demonstreze?

Haideți să facem un exercițiu de imaginație. Să zicem că Gutău rămâne candidatul PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea. Toate televiziunile naționale, absolut toate, îi vor face praf pe liberali și vor da de pământ cu liderii naționali, cu președintele Iohannis, vor ironiza lupta anticorupție liberală, acest mesaj central al PNL va fi desființat, va deveni apă de ploaie! Urmarea va fi evidentă: foarte mulți votanți PNL se vor îndrepta spre alte partide, mai credibile în cea ce privește lupta anticorupție! SE VOR PIERDE VOTURI IMPORTANTE! Își asumă PNL acest risc, de dragul lui Cristian Buican, miezul din… de la Vâlcea?! Categoric NU!

Oricum ai învârti această candidatură, din perspectivă liberală, ies la iveală CATEGORIC mult mai multe dezavantaje decât avantaje. Își permite PNL să câștige Primăria Râmnicu Vâlcea, conform sondajelor, dar să piardă multe alte primării în țară? Credeți că pesediștii sau alți politicieni vor sta cu mâinile în sân, că nu vor ieși la atac, că nu vor juca această mirifică minge la fileu?! O vor juca și încă foarte bine! Vor mătura pe jos cu liberalii și principiile lor, încălcate prin candidatura unui fost CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE PENTRU CORUPȚIE!

Revenind la liberalul Buican, acesta demonstrează că este cel mai cinic și machiavelic politician vâlcean, știe clar că este imposibilă o candidatură a unui condamnat pentru corupție, marca PNL, dar menține aprinsă iluzia, abureala, pentru că are nevoie de sprijinul lui Gutău pentru a-și menține majoritatea în Consiliul Județean. 

Tiberiu Pîrnău

4 Responses to Procurorii DNA nu-l vor lăsa pe Gutău să candideze! PNL nu-l acceptă pe fostul condamnat pentru fapte de corupție!

 1. NUMAI DE 2 ORI ...

  HAI DOMN’E, CE DRACU FACETI ATATA TARABOI, CA OMU’NOSTRU NU A FURAT DECAT DE 2 ORI !

  SAU. MA ROG, NUMAI DE 2 ORI A FOST PRINS SI CONDAMNAT ………………………..

   
 2. Elena

  Daca nu reuseste sa fie din nou primar, d-ul Gutau se imbolnaveste, iar, daca va candida si va fi ales, el va avea aceeasi soarta ca si d-ul Francu …
  Cu certitudine !

   
 3. Ovidiu

  Fratilor, dar acest om este, pur si simplu, L E S I N A T , dupa functia de primar !!!
  Fie si numai aceasta insistenta iesita din comun, cu care Gutau agaseaza pe toata lumea, este suficienta sa dea de gandit oricaui om cu mintea intreaga.
  Mai poate crede cineva ca Gutau vrea sa ne fie primar, fiindca el ar fi animat, chipurile, sa se puna in slujba ramnicenilor,iar nu pentru realizarea
  intereselor sale personale ????????????????

   
 4. Afaceri

  Articol corect scris si analiza pertinenta a situatiei. In ultimele zile au aparut multe articole pe acesta tema dar toate au fost subiective.

   

Leave a Response