|miercuri, iulie 26, 2017
 • Follow Us!

7 cauze care îl pot face pe Mircia Gutău să piardă alegerile dacă merge la liberali 

ANCHETA - CAZUL RASNITA

7 cauze care îl pot face pe Mircia Gutău să piardă alegerile dacă merge la liberaliRaţionamentul unora arată astfel:

Mircia Gutău stă bine în sondaje, PNL e pe val. Gutău + PNL = Victorie.
Lucrurile nu stau chiar aşa, din următoarele motive.

1. Pentru mulţi vâlceni Mircia Gutău este un erou, dar dincolo de hotarele judeţului, acest erou este un infractor. Presa de la Bucureşti şi din toate judeţele, mai puţin Vâlcea, va fi unanimă în a ţipa că liberalii mizează pe un infractor. Ecourile acestor ţipete vor ajunge şi la timpanele alegătorului din Râmnic. Nu este exclus ca unii fani ai lui Gutău să înceapă să se îndoiască de idolul lor.

2. Nici în Vâlcea Mircia Gutău candidat al PNL nu va avea o presă unanim pozitivă. Buican a enervat ziarele şi cele mai citite publicaţii locale vor ca PNL să nu câştige alegerile. În consecinţă, presa locală va fi un pic sceptică sau rezervată, poate chiar schizo.

3. Organizaţia municipală a PNL nu îl vrea pe Gutău şi unii îl vor sabota în alegeri.

4. Supus presiunii mediatice, Klaus Iohannis poate da o declaraţie împotriva lui Gutău chiar în precampanie sau în campanie. El poate spune că PNL merită să câştige, dar că la Vâlcea a făcut o greşeală. Efectul asupra electoratului din Râmnic ar fi major.

5. Dezbaterea publică nu va fi axată pe probleme edilitare, ci pe întrebarea dacă un condamnat de două ori poate fi, moralmente, candidatul unui partid chemat să facă, vorba lui Iohannis, altfel de politică.

6. Vacarmul care se va isca va irita instituţiile de forţă: SRI, DNA, ÎCCJ.

7. Candidatura lui Mircia Gutău din partea PNL poate fi percepută de Puterile Garante drept un atentat asupra luptei anticorupţie, cu consecinţele de rigoare.

Toate aceste cauze, la un loc, îl pot face pe Mircia Gutău să piardă alegerile. Niciuna dintre aceste cauze nu va acţiona dacă Gutău candidează din partea unui partid mic sau ca independent.

Iată de e cred că, raţional, Mircia Gutău nu va fi candidatul PNL.

Iar dacă va fi, riscă să piardă.

Gheorghe Smeoreanu (criterii.ro)

3 Responses to 7 cauze care îl pot face pe Mircia Gutău să piardă alegerile dacă merge la liberali

 1. DUMITRU RALUCA

  Imi amintesc ca nu putini erau cei care spuneau “Mircia GUTAU este un domn”. Ratiune suficienta pentru acestia sa eludeze populismul accentuat a lui M.G. Sigur, se stiu acum lucruri nu tocmai onorabile despreM.G, lucruri pe care si voi concetateni mei le stiti, daca nu ma insel, nu se poate nega ca acest domn are o fobie. Aceasta fobie s-a acutizat in anii acestia dupa ce a terminat “studiile juridice de la Sorbona” ,fobia este “sa ocupe iarasi scaunul de primar”sa –i “calareasaca pe oamenii de afacerii’ ai ramnicului.Niciun om de afaceri nu a uitat ca “domnul”mai sus mentionat intra prin birourile lor si-I intreba “sti cine sunt” bun.. daca stii ai doua posibilitati ,una sa dai bani lunar la partid cam 3000lei pe luna, sau a doua te inchid”Apoi a impus C.L legal sa fure banii prin impunerea hotarari C.L sa ia taxa abuziva de sport.Intreb a pus cineva pe siteu-l primariei pana acum cum se chelutuiesc acesti bani pt ce, cum sunt justificati?! Apoi tot acest “domn” venit de pe alte meleaguri a reusit sa faca ce nu a facut niciun primar pana la el , a furat din banul public “vezi Locurile de joaca” a luat spaga de peste tot din toate pozitiile,ca vorba lui le spunea fraierilor din partid”bai cine nu are in buzunar 10.000 euro este un mare fraier”.A fost condamant pt luare de mita,a fost condamnat pt locurile de joaca . Ar putea fi condamant ca distrus orasul punand Billa unde nu trebuie ca si River plaza Moll,a concesionat pt eternitate o mare suprafata din parcul istoric Zavoi altui mare escaroc pt ridica un adevarat palat,sau tait arbori seculari ,iar baile populare au disparut ..bineineteles spaga a fost cuvantul de ordine . a propulasat pe functii divese personae de sex feminin, dupa ce i-au fost amante,ca si tot felul de indizi fara studii. De aceea concetateni ai mei dragi, va sfatuiesc, in anul 2016 sa se incheie un capitol din istoria rusinoasa a ramnicului ,si a domnului M.G .Din pacate,Istoric nu tocmai unul glorios,pt noi ramniceni nascuti si crescuti aici in acest frumos oras,haideti sa-I redam demnitatea batranului Ramnic,alegand un om corect,nepatat si-n special ramnicean autohnoton,haideti sa-I dam un vot de blam categoric acestui “domn” Nu ne merita …

   
 2. POATE FI CHIAR MAI RAU ...

  ATI UITAT TOCMAI VARIANTA CEA MAI REA PENTRU GUTAU : REPUNEREA PE TAPET, DE CATRE D.N.A., A UNOR DOSARE TINUTE LA SERTAR, IN „ASTEPTARE”,REFERITOARE LA INFRACTIUNI DE CORUPTIE, CEL PUTIN, LA FEL DE GRAVE CA CELE PENTRU CARE A FOST ANTERIOR CONDAMNAT !!!

   
 3. Gutau vrea sa recupereze ...

  El insusi a spus, de mai multe ori, ca procesele pe care le-a avut l-au costat peste 1.000.000 (un milion) de euro si ca vrea sa-si recupereze cheltuielile facute !!!
  Deci, in opinia lui, e normal ca Gutau sa vrea, din nou, la primarie, fiindca acolo e fabrica de facut bani …

   

Leave a Response