FOTO – ”Străini în pană”, înșeală șoferii pe bandă rulantă pe Valea Oltului. VEZI VIDEO cum acționează!

miercuri, 7 octombrie 2015

tigani in pana2Șoferii care tranzitează Valea Oltului pe Drumul Național 7, s-au ”lovit” cu siguranță cel puțin odată în ultimele luni de presupuși automobiliști rămași în pană de benzină sau de motor. În realitate sunt romi, care încearcă să înșele pe oricine la drumul mare. Poliția pare să fie depășită de situație.

Drumul Național 7 este cu siguranță unul din cele mai uzitate de șoferi ca să ajungă din Ardeal în sudul României și invers. Mii de mașini folosesc zilnic această cale de acces, iar uneori traficul este infernal. Așa se întâmplă și în această perioadă a anului când datorită lucrărilor de la viaductul de la ieșire din Călimănești spre Sibiu, mașinile circulă bară la bară.
O altă problemă o constituie și reapariția șoferilor ”străini”, rămași în pană pe Valea Oltului. Cu siguranță că șoferii ce circulă pe DN7 în această zonă, au văzut de multe ori, mașini cu numere de înmatriculare în țări străine, parcare pe marginea drumului sau în parcările din zonă, puse pe avarie, cu șoferi ”tuciurii”, îmbrăcați la patru ace, care fac semne disperate celor din trafic  să oprească să îi ajute.
În realitate ei nu sunt altceva decât niște șarlatani care vor să profite de bunătatea oamenilor.tigani in pana
Cum acționează
Înșelătoria e simplă. Cine oprește este rugat să îl ajute pe presupusul șofer în impas cu benzină sau motorină. Cine acceptă urmează să fie ”răsplătit” de ”străinul” rămas în pană cu o sumă de bani. De aici începe arta înșelătoriei. Șoferul de bună credință este prostit de cel de etnie romă. Acesta îi spune că nu are bani să îi dea, dar are niște inele sau lanțuri, chipurile de aur și îi cere șoferului care l-a ajutat să îi mai dea el o anumită sumă de bani, mult mai mică decât ar fi valoarea reală a bijuteriilor. Mulți pică în capcană și descoperă numai la bijutier că de fapt au cumpărat bijuterii de tinichea. Același truc e folosit și în cazul celor care spun că nu pot să scoată benzină din rezervor.
tigani in pana 3
Poliția e neputincioasă
Am făcut și noi un experiment și am sunat la 112 pentru a anunța că pe marginea drumului există astfel de romi care vor să înșele șoferii. Polițistul de la Brezoi către care a fost redirecționat apelul la 112 nu era deloc surprins de sesizarea noastră. ”Îi știm. Mereu fac așa. Sunt bine organizați. Stau la granița dintre județele Vâlcea și Sibiu și au informatori care stau și le păzesc spatele. Când ne apropiem de ei, se urcă în mașini și fug în județul vecin. Acum mai nou s-au învățat și stau cu mașinile pe avarii, în parcări pentru că acolo știu că e greu să îi surprindem”, a explicat un polițist de la Poliția Orașului Brezoi. Dacă totuși îi vedeți în trafic și opriți, aveți grijă să nu fiți următoarea lor victimă. (oradesibiu.ro)

VEDETI MAI JOS PERSONAJUL DIN FOTOGRAFIE ÎN ACȚIUNE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe