Judecătoarea de la Horezu care trimitea ziariști la închisoare, Elena Lăcătușu, a fost exclusă din MAGISTRATURĂ

vineri, 2 octombrie 2015

 

Consiliului Superior al Magistraturii a decis în şedinţa din data de 30 septembrie excluderea din magistratură a judecătoarei Elena Lăcătuşu, de la Judecătoria Horezu.

O judecătoare din Vâlcea a fost exclusă din MAGISTRATURĂ

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunile disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva magistraţilor Lăcătuşu Elena, judecător în cadrul Judecătoriei Horezu şi Davidencu Răzvan Vladimir, judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa.

Magistratul Elena Lăcătuşu de la Judecătoria Horezu a fost exclusă din magistratură, CSM motivându-şi decizia astfel:

"Secţia a aplicat doamnei Lăcătuşu Elena, judecător în cadrul Judecătoriei Horezu, sancţiunea disciplinară constând în "excluderea din magistratură", pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) teza I şi lit. t) cu aplicarea art. 991 alin. 2 din acelaşi act normativ - "nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ..." şi "exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă", se arată într-un comunicat al CSM.

Iată ce scria Ziarul de Vâlcea despre judecătoarea Elena Lăcătușu în noiembrie 2012:

Pentru că a avut curajul să scrie despre mafia din poliţie şi justiţie,

Ziaristul Alin Barbu, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare

• Judecătoarea Elena Lăcătuşu pune pumnul în gură presei

Incredibil, dar adevărat! Caz unic în justiţia românească: ziaristul vâlcean Alin Barbu, editor al ziarului PRO ExpreS de Drăgăşani, a fost condamnat la doi ani şi jumătate închisoare cu executare pentru că a avut îndrăzneala să scrie articole critice la adresa judecătorilor şi poliţiştilor vâlceni. Judecătoarea care a dat această sentinţă în România anului 2012, într-o ţară care se pretinde a fi stat de drept, în care libertatea de exprimare este garantată prin lege, se numeşte Elena Lăcătuşu şi “împarte dreptateaÔÇ£ într-un mod foarte original la Judecătoria Horezu. Referitor la această situaţie, ziaristul Alin Barbu ne-a declarat: “Sunt cea mai recentă victimă a unui sistem juridic care nu face dreptate oamenilor cinstiţi, ci numai anumitor cercuri de interese. Am scris undeva prin anul 2009, mai multe articole împotriva corupţilor din acest sistem juridic, dintre care două i-au deranjat cel mai mult pe judecători, articole în care scriam că merită aplicată pedeapsa capitală celor care, odată ajunşi în fotoliile călduţe, pe banii noştri, împart dreptatea nu cum se cuvine, dar după bunul lor plac şi după valoarea şpăgilor pe care le încasează.

I-a deranjat rău atitudinea mea şi mi-au întocmit un dosar penal care abia dacă încape în portbagajul unui automobil (şi nu exagerez deloc, având peste o mie de pagini la care se mai adaugă şi exemplare după ziarele mele depuse de la numărul 0 până la 80 şi ceva). M-au cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare publică şi apologia infracţiunilor prevăzută şi pedepsită de art. 324 Cod Penal. În cazul articolului referitor la poliţişti, Parchetul se pronunţase în favoarea mea, cu toate acestea, am fost judecat şi pentru asta. Fac menţiunea că acel articol din Codul Penal se poate aplica, este drept, însă în cazul unui individ sau mai mulţi care ies într-un loc public, iau o portavoce, spre exemplu, şi cheamă oamenii alături, să se strângă, să pună mâna pe orice arme găsesc şi să meargă împreună să omoare judecători şi poliţişti. Nu se poate aplica însă şi unui ziarist, atâta timp cât Constituţia şi CEDO interzic cenzura de orice fel şi garantează ca inviolabil dreptul la libertatea exprimării gândurilor, concepţiilor, opiniilor, convingerilor de orice natură. Cu atât mai mult cu cât nu există nici latură subiectivă nici obiectivă, deci nu există fapta. Nu a existat nici o tentativă de formare a unui grup care să aibă măcar intenţia de a protesta împotriva judecătorilor sau poliţiei, darămite să vrea să îi omoare. Nu au existat temeri că se va produce aşa ceva şi acestea sunt lucruri declarate la dosar în faţa judecătoarei.ÔÇ£ ÔÇô a precizat jurnalistul, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare de un magistrat care a dat dovadă, în opinia noastră, de foarte mult exces de zel.

(Tiberiu Pîrnău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments on “Judecătoarea de la Horezu care trimitea ziariști la închisoare, Elena Lăcătușu, a fost exclusă din MAGISTRATURĂ”

  1. Stati linistiti , ca la recurs Livia Stanciu o va repune in drepturi asa cum s-a intamplat si cu Veronica Badescu de la curtea de apel Pitesti.Sistemul judiciar romanesc este de sorginte mafiota.Nu stiu de ce mai exista ministrul justitiei ,care nu se mai justifica.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe