Alimente de la UE vor primi şi persoanele ale căror venituri nete realizate sunt de până la 450 lei/lună

sâmbătă, 26 septembrie 2015

 

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea anunţă beneficiarii de ajutoare alimentare din partea Uniunii Europene reluarea acestui program.
Începând cu acest an a fost inclusă în program o nouă categorie de beneficiari şi anume persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană şi care nu se încadrează în nici una dintre categoriile prevăzute de HG nr. 627/2015 la pct. 3, lit. a)-g).

Ca urmare, începând cu data de 01.10.2015, la sediul Direcţiei de Protecţie Socială Râmnicu Vâlcea din str. Matei Basarab nr. 28, bl. 113 – parter se primesc cererile pentru luarea în evidenţă depuse doar de persoanele care se conformează cerinţelor de mai sus. Se vor anexa copii ale actelor de identitate pentru membrii familiei şi dovezi privind veniturile acestora (inclusiv adeverinţă de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea). Cererile pot fi depuse şi la Centrul Social de Urgenţă ”Ioana” din Calea lui Traian nr. 90, iar informaţii suplimentare se pot oferi la numărul de telefon al DPS –  0250/741 088.
Persoanele care au primit ajutoarele alimentare furnizate prin Programul Uniunii Europene în anul 2014 NU trebuie să depună nici o cerere, fiind deja luate în evidenţă.
Alte elemente de noutate aduse de POAD 2015 sunt creşterea la 450 lei a plafonului de venit luat în calcul pentru pensionari sau şomeri indemnizaţi şi perioada de distribuire stabilită la cel mult 45 de zile calendaristice de la ultima recepţie.
Distribuirea ajutoarelor se realizează numai în baza listelor iniţiale şi a celor de suplimentare (dacă este cazul) la o dată ce va fi anunţată ulterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe