VESTE BUNĂ PENTRU PERSOANELE CU DIABET! Insulina de ultimă generație Toujeo (insulină glargin 300 U/ml) va fi compensată integral în România

joi, 24 septembrie 2015

România, în primul val de ţări europene în care persoanele cu diabet vor avea acces la insulina bazală de ultimă generație

·       Aproximativ jumătate dintre persoanele cu diabet nu își ating ținta de control al glicemiei

·       Insulina de ultimă generație Toujeo (insulină glargin 300 U/ml) va fi compensată integral în România

Compania Sanofi, lider pe piaţa de diabet din România, anunță lansarea în România a Toujeo, insulina bazală de ultimă generație (insulină glargin [de origine ADNr] injectabilă, 300 U/mL) indicată pentru tratamentul adulților cu diabet zaharat de tip 1 și 2.

 

Noul produs a demonstrat un control glicemic stabil și prelungit, cu o durată de acţiune de peste 24 de ore, cu o variabilitate redusă a glicemiei, la aceeași persoană, pe parcursul zilei1-3, în comparație cu insulina glargin disponibilă până în acest moment (insulină glargin [de origine ADNr] injectabilă, 100 U/mL).

Insulina Toujeo, administrată o dată pe zi, aprobată pe piața europeană

approvalPacienții europeni cu diabet zaharat pot beneficia de noua insulină bazală injectabilă cu o concentrație mai mare, de 300 unități pe mililitru. Produsul a primit recent autorizația de punere pe piața farmaceutică din Europa. Este vorba despre Toujeo – o insulină bazală de nouă generație indicată pentru tratamentul adulților cu diabet zaharat de tip 1 și 2.

Obținerea autorizației de punere pe piață pentru Toujeo în Uniunea Europeană reprezintă un succes major pentru Sanofi, contribuind la extinderea portofoliului nostru integrat de soluții pentru persoanele cu diabet din Europa. Toujeo le oferă persoanelor cu diabet, precum şi medicilor, o nouă opțiune pentru gestionarea acestei boli şi reconfirmă angajamentul nostru de a oferi soluții de calitate pentru tratamentuldiabetului”, a declarat Pierre Chancel, vicepreşedinte executiv al Diviziei Globale de Diabet a grupului Sanofi.

Decizia Comisiei Europene de a aproba noul tip de insulină se bazează pe rezultatele programului de studii clinice EDITION care a evaluat eficacitatea și siguranța produsului farmaceutic și care include mai multe studii internaționale de fază III. Au participat la realizarea studiilor clinice peste 3.500 de adulți cu diabet zaharat de tip 1 sau 2, necontrolați cu tratamentul actual.

Cercetările au demonstrat că Toujeo este la fel de eficient în obținerea controlului glicemic precum Lantus, (insulină glargin injectabilă, 100 U/ml), având un profil de siguranță favorabil. În plus, în cazul noului produs s-a realizat un control mai stabil şi mai previzibil al glicemiei, precum şi o variabilitate scăzută a glicemiei, efect care durează peste 24 de ore la adulții cu diabet zaharat de tip 1. De asemenea, incidența evenimentelor confirmate de hipoglicemie a fost mai scăzută în cazul administrării Toujeo, comparativ cu Lantus, în orice moment din zi şi în timpul nopții, la adulții cu diabet zahat de tip 2.

„Majoritatea persoanelor care au diabet şi necesită insulină încă nu reușesc să atingă un nivel de control adecvat al glicemiei! Oferind un control stabil al glicemiei şi o variabilitate redusă, precum şi reducerea evenimentelor de hipoglicemie la persoanele cu diabet zaharat de tip 2, Toujeo reprezintă o nouă soluţie pentru a răspunde acestor nevoi nerezolvate”, a declarat prof. Robert Ritzel, Head of the Clinic of Endocrinology, Diabetology and Addiction Medicine, Klinikum Schwabing, Städtisches Klinikum München GmbH, Munich, Germania.

Autorizația de punere pe piața europeană pentru Toujeo este aplicabilă în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, precum şi în Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. La începutul anului, produsul a primit și avizul favorabil acordat de Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), fiind deja aprobat de Administrația Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Sursa: Sanofi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments on “VESTE BUNĂ PENTRU PERSOANELE CU DIABET! Insulina de ultimă generație Toujeo (insulină glargin 300 U/ml) va fi compensată integral în România”

  1. Nu in toate cazurile este buna! Eu am cerut doctorului meu ca renut la tratamentul cu Toujeo si sa revin la Levemir, pai cum este posibil sunt diabetica de 5 ani am folosit Lantus apoi Levemir si acm acesta nou insulina care dupa parerea mea este una foarte prosta.Spre exemplu am facut 28u si dimineata aveam gicemia 256 enorm si daca nu o fac dimineata o am 220 deci mai putin daca nu o fac iar cu Levemir nicioadata nu faceam mai mult de 24u si gicemia de dimineata era perfecta 110 era maximum ! Si nici pe timpul zilei nu o mai buna nu ma ajuta cu nimic! Zici k mananc tone de dulciuri o prostie minte poporul k ar fi mai buna ;!!

  2. Insulina Tujeo este o mare excrocherie,folosesc insulina de cca 20 de ani si am ceva experienta,TUJEO are efect ZERO, am folosit 45- 60 unitati zilnic timp de 3(trei)luni,efect ZERO,mi-am monitorizat glicemia foarte drastic,este o mare FURACIUNE mai ales ca este compensata,ambalajul si prospectul(peste 1/2 metru patrat) si mai ales Penul sunt superbe dar pline cu apa chioara,golanii isi valorifica superior ambalajul.Sa le fie rusine!!!

  3. Aceasta insulina este menita sa extermine oamenii, pe principiul: sunt bolnavi sa scapam de ei. Fiica mea, 23 ani, a ajuns la spital din pricina acestei insuline, care are diferite contraindicatii. Este o insulina inca in cercetare (pe sanatatea bolnavilor de diabet si asa destul de incercati). Ce zice-ti de cancer, screloza in oase, obezitate+oboseala permanenta, indispozitie, insomnie sau somnolenta.
    Toate acestea si inca altele. Nu trebuie sa ramana asa ...

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe