Salvare miraculoasă la Vâlcea, pompierii au extras un om dintr-un butoi cu vin

miercuri, 23 septembrie 2015

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) General Magheru (Vâlcea, nu Vaslui) au intervenit în a doua zi de școală, pe la prânz, pentru deblocarea unui bărbat de 38 de ani, din localitatea Orleşti, sat Rupcopaia de pe lângă Țăcăli.

Ce pățise bietul om? Acesta rămăsese blocat într-un butoi de 3000 de litri, după ce a încercat să-l curețe pentru recoltatul strugurilor.

Ca să-l scoată intact și nu pe bucăți, cum scoți un dop de plută rămas înțepenit în gâtul sticlei, a trebuit ca bravii pompieri, după ce și-or fi înfundat râsul cu degetele pe gât, după colțul casei, să demonteze fundul butoiului, bietul om fiind scos afară în siguranță, fără a fi necesar măcar să-i pună plasturi.

Astfel, acesta a scăpat teafăr, dar cu aura știrbită, ca și gurile babelor care au început imediat să-l clănțăne, să facă supoziții ce și cum s-a întâmplat.

Ba că omul era beat de necaz că începuseră școala copiii, a amețit și a căzut în butoi, cu capul în jos și pompierii l-au tras de picioare și când au văzut că e înțepenit, au scos capacul de jos și au scuturat.

Ba că era treaz, dar a amețit de la damful de vin de anul trecut, ori că i-a venit rău de la batoanele de pucioasă cu care scoți izul.

Ba că, la fel cum păți și Pică a lu‘ Catran al Cipilichii, a alunecat și-a căzut în boască și venindu-i rău, a început să bolborosească din ea și a dat cu picioarele până a sărit cepul.

Ba că a mâncat prea mult și n-a mai avut loc să iasă, ori era umflat de la gazele de la fasole cu varză și dacă nu veneau pompierii, stătea acolo până slobozea aerele rele. Ori că de la căldură, s-a uscat și s-a strâns butoiul în jurul lui și l-a prins ca-n menghine.

Pompierii vor face și ei propria anchetă, oricum, cel mai versat dintre toți l-a sfătuit ca, dacă mai face vreodată așa, să se dea înainte cu ulei de măsline pe corp și să ia și-un ferăstrău cu el, sau măcar furtunul de scos vinul, căruia să-i lase un capăt afară pentru respirație.

Scris de: Kay Jay - defecti.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe