Concernul francez FAURECIA promite că nu-i va mai trata ca pe sclavi pe muncitorii de la Vâlcea!

vineri, 18 septembrie 2015

Concernul francez Faurecia va investi la Râmnicu Vâlcea 8 milioane de euro în cea mai mare hală de producţie a companiei, urmând să angajeze 1.600 de salariaţi, anunţă vineri, printr-un comunicat de presă, Instituţia Prefectului judeţului Vâlcea.

Potrivit comunicatului, care îi citează pe reprezentanţii companiei franceze, construcţia noii hale de producţie a început deja.

"Acest angajament pe care l-am luat în faţa comunităţii locale întăreşte prezenţa noastră ca cel mai important angajator din regiune. Existenţa unui personal înalt calificat în judeţul Vâlcea, precum şi suportul şi implicarea activă a tuturor factorilor de influenţă locali - autorităţi publice, membrii comunităţii locale, constituie argumente solide pentru concernul Faurecia în vederea extinderii activităţii din România. Noua investiţie demonstrează încrederea companiei noastre în potenţialul pe termen lung al pieţei industriale vâlcene", spun francezii.

Totodată, reprezentanţii Faurecia anunţă că intenţionează să construiască o unitate de producţie integrată, la standarde europene, care va crea peste 1.600 de locuri de muncă.

"Investiţia în noua hală de producţie se ridică la peste opt milioane de euro şi va avea o suprafaţă construită de 12.000 de metri pătraţi, urmând să fie finalizată în februarie 2016. Noua hală de producţie, proiectată după standarde europene, cu o capacitate de integrare a peste 1600 de angajaţi (cea mai mare din grupul Faurecia), va conduce la o creştere semnificativă a numărului locurilor de muncă, atât pentru personalul direct productiv, cât şi pentru specialiştii cu profil tehnic. Conform modelului industrial prezent în toate regiunile cu industrie de componente auto, implantarea unei companii de talia Faurecia va atrage şi alţi furnizori, rezultatul concret fiind o accelerare semnificativă a întregii activităţi economice", au adăugat reprezentanţii Faurecia.

Noua unitate de producţie se află pe raza localităţii Budeşti în cel mai nou parc industrial din judeţ, în imediata vecinătate a municipiului Râmnicu Vâlcea, pe unde se preconizează a trece şi viitoarea bretea de circulaţie în lungime de 22 de km, care va lega Râmnicul de tronsonul Sibiu-Piteşti, parte a autostrăzii A1.

Faurecia este producător de componente şi echipamente destinate constructorilor de automobile. AGERPRES

Concernul francez promite că va îmbunătăți condițiile de muncă de la Râmnicu Vâlcea. La ora actuală, muncitorii lucrează ore în șir în picioare, cu pauze de 5 minute la câteva ore, în condiții greu de catalogat ca fiind umane, conform declarațiilor unor muncitori!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe