Sparle si soparle, 03.09.2015

miercuri, 2 septembrie 2015
  • Agenția Națională de Integritate ar trebui să verifice de urgență declarația de avere a Mariei David (fostă Țepurlan), inspector în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Craiova, precum și situația concretă - materială și din conturi a respectivei doamne. În ultimii ani, din salariul de funcționar public, Maria David și-a permis să achiziționeze cu „banul jos“ două proprietăți: o casă de 150 metri pătrați și un apartament de 90 mp. De asemenea, fostul soț, basarabean la origine, s-a învârtit prin mai multe afaceri destul de dubioase...
  • Situaţie complicată la Consiliul Judeţean Vâlcea. Odată cu demisia lui Teodor Trancă şi decesul lui Ion Cîlea, s-a ajuns ca plenul CJ Vâlcea să numere 31 de consilieri judeţeni, situaţie care poate duce uşor la alianţe de conjuctură. Iată că au trecut 40 de zile de la demisia lui Teodor Trancă şi încă nu s-a găsit un înlocuitor. Juriştii şi conducerea CJ Vâlcea se dau de ceasul morţii să găsească o soluţie juridică la acest subiect, asta pentru că Teodor Trancă a fost ales în 2012 pe listele PP-DD, partid care... a dispărut între timp de pe scena politică. În baza Ordonanţei nr. 55/2014, Trancă a trecut ulterior la PSD, însă legea a fost declarată neconstituţională, deci nici din acest partid nu se poate alege un supleant.
  • În data de 1 septembrie, primarul interimar Ion Gigi Matei a semnat autorizaţia de construire pentru realizarea obiectivului „Prelungire bulevardul Tineretului spre Nord între strada Gib Mihăescu şi strada Libertăţii”. Este un proiect deosebit de important pentru oraş şi asteptat de mulţi ani de râmniceni pentru că va descongestiona traficul auto între cartierele Ostroveni şi Libertăţii şi va pune în valoare utilitatea pasajului suprateran „Tudor Vladimirescu”.
  • Vin vremuri grele pentru unii salariaţi din Oltchim: peste 300 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj zilele următoare. Vom reveni cu detalii asupra subiectului!
  • La şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea de zilele trecute, consilierul judeţean PSD şi liderul CNSLR Frăţia Vâlcea, Constantin Pîrvu, s-a făcut „de cacao” şi a demonstrat că nu citeşte atent materialele de pe ordinea de zi. Spre exemplu, la proiectul de hotărâre privind creşterea salariilor cu 12%, Pîrvu a intervenit şi a spus că trebuie mărite şi salariile angajaţilor din instituţiile din subordinea CJ Vâlcea. Dacă citea atent doar titlul propunerii - „proiect de hotărâre privind stabilirea unor creşteri salariale pentru personalul din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Vâlcea, precum şi pentru personalul din cadrul unor instituţii şi servicii publice subordonate Consiliului Judeţean Vâlcea”, Constantin Pîrvu observa că este vorba de TOŢI bugetarii, atât de la CJ Vâlcea, cât şi de la instituţiile din subordine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe