O companie chineză, interesată să cumpere combinatul Oltchim

miercuri, 26 august 2015

 

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit, marți, cu o delegație a companiei chineze Junlun Petroleum CO LTD, condusă de președintele Consiliului de administrație, Xie Changqing.
Potrivit gds.ro, compania chineză și-a reiterat interesul de a se implica în procesul de vânzare a Oltchim SPV, urmând ca, în următoarele zile, o echipă de experți a Junlun Petroleum CO LTD să efectueze o analiză tehnică la Oltchim.
Evaluarea tehnică are ca scop fundamentarea investiției pe care partea chineză ar urma să o facă în România. Astfel, va fi elaborat un plan de dezvoltare a societății, care să cuprindă inclusiv introducerea de tehnologii și produse noi, destinate piețelor externe.

Ministrul Mihai Tudose și-a exprimat dorința realizării unor pași concreți în finalizarea acestui proiect și i-a asigurat pe partenerii chinezi de întregul sprijin al Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului. Demnitarul a precizat că, ‘datorită managementului societății, Oltchim a devenit mai atractivă, trezind interesul de principiu și altor investitori’.

La întâlnire au participat administratorii judiciari și administratorul special ai companiei aflate în insolvență, dar și managementul combinatului Oltchim.

Administratorul judiciar a reamintit că, în primul semestru din 2015, Oltchim S.A. a înregistrat cele mai bune rezultate economico-financiare din ultimii patru ani, după ce cifra de afaceri a societății a crescut cu 35%, în primul semestru din 2015, față de aceeași perioada a anului 2014.

Mai mult, strategia Oltchim s-a axat pe recâștigarea încrederii clienților majoritari externi, astfel că, în prezent, valoarea exportului reprezintă peste 70% din cifra de afaceri a societății.
În încheiere, reprezentantul delegației chineze, Xie Changqing, și-a exprimat încrederea că, împreună cu autoritățile din România și autoritățile din China vor face posibilă preluarea combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea și transformarea companiei într-o afacere de succes.

Oltchim SA Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvență în ianuarie 2013 și se află în proces de reorganizare. Statul român este acționar majoritar și deține prin Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului 54,8% din Oltchim SA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe