|vineri, august 23, 2019
  • Follow Us!

Surpriză la pompă după scăderea dramatică a preţului petrolului. Ce se întâmplat la benzinăriile Petrom 

bo7pvj95

 

Petrom, principalul producător de carburant de pe piaţa autohtonă, a scăzut semnificativ preţurile peste weekend, operând două reduceri, atât la benzină, cât şi la motorină. Reducerea vine după ce la sfârşitul săptămânii trecute, preţul barilului de petrol a scăzut sub 40 de dolari, marcând astfel cel mai puternic declin săptămânal din ultimii 29 de ani.

 

Astfel, la benzină, după o scădere de 5 bani pe litru, a mai făcut una de 7 bani. Aşadar, într-un singur weekend, preţul benzinei a scăzut cu 12 bani pe litru.

La motorină scăderea a fost mai mică, dar a fost operată tot de două ori în acelaşi interval, respectiv 3 bani şi, apoi, 5 bani. Astfel, preţul motorinei a scăzut cu 8 bani, până la 5,07 lei pe litru, înregistrat azi la staţia de benzină Petrom Alexandriei, potrivit ecomonica.net. Pentru benzină, aceeaşi staţie afişează un preţ de 5,12 lei pe litru.

Preţurile carburanţilor sunt pe pantă, în ultima vreme, la motorină scăderile fiind însemnate. În urmă cu doar trei luni, litrul de benzină costa cam cât litrul de benzină, preţul oscilând în jurul a 5,80 lei.

Leave a Response