Primăria Râmnicu Vâlcea, „avocatul“ Romprest: „Emiterea de facturi de către SC URBAN SA este ilegală!“

marți, 25 august 2015

Ca urmare a escaladării în ultima perioadă a conflictelor generate de prestarea serviciului de salubrizare la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea şi pentru lămurirea mai multor aspecte legate de acest domeniu, Primăria municipiului face următoarele precizări:

 

Singura societate de profil care are dreptul să presteze serviciul public de salubrizare la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, începând cu data de 01.08.2015, este asocierea SC Romprest Energy SRL – SC Compania Romprest Service SA, în baza Contractului de delegare nr. 23205/26.06.2015.

Începând cu data de de 01.08.2015, activitatea SC URBAN SA de colectare a deşeurilor din municipiu este complet ilegală şi solicităm ca structurile abilitate – Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, ANAF, Oficiul Concurenţei şi Protecţia Consumatorilor – să dea curs sesizărilor transmise de către Primăria municipiului şi să sancţioneze, în funcţie de aria de competenţă, această ilegalitate.

Sesizăm, de asemenea, că s-au înregistrat o serie de situaţii grave generate de actuala stare de fapt – aducerea de deşeuri din afara oraşului şi depozitarea lor în punctele de colectare din oraş imediat după trecerea maşinilor Romprest, ameninţări la adresa reprezentanţilor acestei companii, sustragerea unor containere de gunoi şi înlocuirea lor cu altele, deteriorate, incendierea unor pubele etc. – şi cerem intervenţia fermă a organelor de ordine pentru identificarea făptaşilor şi aplicarea legii.

Primăria municipiului atrage atenţia tuturor asociaţiilor de proprietari, cetăţenilor care locuiesc la case şi agenţilor economici din Râmnicu Vâlcea că sunt obligaţi, în temeiul HCL nr. 50/2006 privind Normele de salubrizare ale municipiului, să încheie contracte de prestări servicii cu noul operator al acestui serviciu public.

În acelaşi timp, precizăm că toate contractele încheiate de asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi agenţii comerciali de pe raza municipiului cu SC URBAN SA sunt lovite de nulitate ca urmare a inexistenţei vreunei relaţii contractuale între această societate şi administraţia locală municipală. Ca urmare, orice emitere de facturi de către SC URBAN SA este ilegală, iar achitarea lor nu are nici un temei juridic şi nu poate fi impusă.

Totodată, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea solicită tuturor organismelor abilitate să supravegheze activitatea derulată în Râmnicu Vâlcea de către noul operator al serviciului de salubrizare - asocierea SC Romprest Energy SRL – SC Compania Romprest Service SA - în vederea prestării acestui serviciu cu respectarea tuturor condiţiile impuse de legislaţia în domeniu. (Biroul de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Primăria Râmnicu Vâlcea, „avocatul“ Romprest: „Emiterea de facturi de către SC URBAN SA este ilegală!“”

  1. Acest Birou de Presa al Primariei R.V. da dovada incompetentei, in materie juridica, la indicatiile pretioase ale semiprimarului ION JIJI MATEI CONTAINER.
    URBAN S.A. a prestat in luna august a.c. activitatea de salubrizare in baza contractelor incheiate cu persoanele juridice NEREZILIATE, deci LEGAL sa emita factura pentru activitatea desfasurata. Pe cebaza legala trebuiesc achitate facturile ROMPREST, pentru care nu sunt incheiate nici contracte de prestari servicii, nu au nici acordurile de mediu legale, instalatiile de sortatre pe raza municipiului Rm.Valcea a gunoiului menajer si actioneaza cu incalcarea prevederilor CAIETULUI de SARCINI a PRIMARIEI R.VALCEA de atribuirea salubrizarii municipiului, ca urmare a castigarii licitatiei cu cantec de catre ROMPREST. In ce hal de manipulare am ajuns, datorita incompetentei juridice a eminentelor cenusii din fruntea PRIMARIEI R.V.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe