|marți, august 20, 2019
 • Follow Us!

Firma MW România SA Drăgăşani, fosta întreprindere Roţi Auto, a avut rezultate financiare bune anul trecut 

roti auto

Potrivit situaţiilor financiare aferente anului trecut, societatea MW România SA Drăgăşani (fosta întreprindere Roţi Auto Drăgăşani) a realizat anul trecut un profit de peste 26,8 milioane de lei, o cifră de afaceri de circa 178 milioane de lei şi încasări de 182,6 milioane de lei. La data de 31 decembrie 2014, SC MW România SA Drăgăşani avea datorii totale de circa 48,2 milioane de lei. Tot la finele anului trecut, SC MW România SA Drăgăşani avea active imobilizate de 100 milioane de lei, stocuri (materiale, producţie în curs de execuţie, semifabricate, produse finite, mărfuri) de 20 milioane de lei şi creanţe de circa 53,8 milioane de lei. Spre comparaţie, SC MW România SA a realizat în 2013 un profit de 28,8 milioane de lei, afaceri de circa 209 milioane de lei (47,5 milioane de euro) şi venituri totale de 216 milioane de lei. Societatea din Drăgăşani a avut în 2014 321 de angajaţi, obiect de activitate „Fabricarea altor piese şi accesorii pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule”, iar capitalul social era de 29,3 milioane de lei. În urmă cu şase ani, Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a confirmat că SC MW România SA a realizat o majorare de capital social de circa 6 milioane de euro la societatea din Drăgăşani. Astfel, prin această infuzie de capital, SC MW România SA Drăgăşani a realizat cea mai mare investiţie de portofoliu din acel an. În acest moment, fabrica produce aproape 5 milioane de jante auto în fiecare an. Grupul Magnetto Wheels a cumpărat la începutul anului 2000, prin divizia sa, Fergat SpA, pachetul majoritar de acţiuni al fostei societăţi Roţi Auto Drăgăşani. În total, grupul italian Magnetto Wheels a investit în unitatea vâlceană peste 35 milioane de euro (fonduri direcţionate pentru realizarea unui program general de retehnologizare a societăţii), iar pentru viitor urmează să fie alocate alte milioane de euro pentru investiţii. La Drăgăşani a fost transferată o linie de producţie dezafectată din Italia, ca urmare a reorganizării grupului italian pe baza unei strategii care vizează relocarea producţiei către ţări unde costurile cu forţa de muncă sunt reduse. Totodată, la fabrica de la Drăgăşani au fost transferate şi o parte din contractele pe care SC MW România SA Drăgăşani le are cu mai mulţi producători auto din Europa. Roţi Auto Drăgăşani era furnizor pentru Dacia încă de la înfiinţarea societăţii, respectiv din 1982. Colaborarea cu Dacia a intrat într-o nouă fază o dată cu privatizarea celor două societăţi. Pentru modelul Logan, SC MW România SA Drăgăşani livrează patru tipuri de jante auto din oţel (atât pentru modelele pe benzină, cât şi pentru varianta diesel), fabrica de la Drăgăşani dezvoltând şi alte două proiecte pentru roţile ce echipează modelele Logan pe care Renault le-a lansat în producţie.

2 Responses to Firma MW România SA Drăgăşani, fosta întreprindere Roţi Auto, a avut rezultate financiare bune anul trecut

 1. Huiduc Virgil

  va rog frumos sa-mi spuneti cum pot obtine informatii despre actiunile pe care le am la fosta fabrica de Roti auto Dragasani. va multumesc.

   
 2. STAN

  Cum pot vinde actiunile la fosta fabrica Roti Auto Dragasani.

   

Leave a Response