Fabrica de bere "Alutus", vândută la bucată după 40 de ani de existență

miercuri, 19 august 2015

 

Fabrica de bere "Alutus", un brand vâlcean care a făcut istorie în ultimii 40 de ani, va dispărea, în prezent lichidatorul judiciar scoțând la vânzare ultimele active ale societății.

Potrivit unui comunicat de presă, lichidatorul judiciar al SC Bere Alutus SA Râmnicu Vâlcea a anunțat vânzarea prin licitație publică la data de 28 august a mai multor instalații și clădiri aparținând fostei fabrici de bere, la un preț care reprezintă 75% din prețul de reevaluare.

Printre altele, se vând corpurile de fabricație a berii, liniile tehnologice și spațiile de depozitare, cu valoarea de 1,18 milioane de lei, exclusiv TVA. Se vinde chiar și centrala termică a fabricii de bere, pentru suma de 32.660 de lei.

După 1990, fabrica de berea a fost preluată de angajați, însă după anul 2000 societatea a întâmpinat probleme financiare și ulterior a intrat în faliment.

În ultimii 25 de ani, mai multe branduri din județul Vâlcea care până în 1989 au creat istorie au dispărut fie prin faliment, fie prin preluare și schimbare a numelui. Combinatul pentru Prelucrarea Lemnului, cel mai vechi combinat din județ, a fost demolat, fabrica de încălțăminte Finca Drăgașani a falimentat, fabrica de încălțăminte Vâlceana a intrat în faliment de asemenea.

Nu în ultimul rând, celebrul club de handbal feminin "Oltchim Râmnicu Vâlcea" a fost declarat falimentar în urmă cu doi ani, după ce combinatul cu același nume a intrat în insolvență.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Fabrica de bere "Alutus", vândută la bucată după 40 de ani de existență”

  1. Traiasca capitalismul autohton .Trebuie distruse toate ramasitele comuniste care aduceau un echilibru social si care azi aduc mari beneficii capitalistilor politicieni.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe