O copie a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromița, de la Sfântul Munte Athos,va fi adusă la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

miercuri, 12 august 2015

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 14 august 2015, la slujba Prohodului Maicii Domnului, în ajunul marelui praznic al Adormirii Maicii Domnului, o copie a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromița, de la Sfântul Munte Athos, va fi adusă și așezată în Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ierarh Nicolae din Râmnicu Vâlcea, unde va rămâne spre închinare, pentru întărirea și tămăduirea credincioșilor.

Copia Icoanei Maicii Domnului Prodromița este o reproducere fidelă, în mărime naturală, a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Schitul românesc Prodromu, de la Sfântul Munte Athos.

Icoana originală a Maicii Domnului Prodoromița a fost pictată în anul 1863, de pictorul Iordache Nicolau, din Iași, la cererea Cuvioșilor Nifon si Nectarie, ctitorii Schitului românesc Prodromu. Deși icoana a fost pictată numai în zile de post, cu ajunare și rugăciuni îndelungate, chipul Maicii Domnului și al Pruncului Iisus nu s-au lăsat pictate de mâna omului, care a încercat să le picteze în repetate rânduri, ci s-au arătat săvârșite prin minune dumnezeiască.

În anul 1863, Icoana Maicii Domnului Prodoromița a fost dusă la Sfântul Munte Athos, devenind ocrotitoare a Schitului românesc Prodromu. De atunci și până astăzi, înaintea acestei sfinte Icoane a Maicii Domnului au primit mângâiere, întărire în neputințe și vindecare de boli foarte mulți credincioși.

Cei care nu pot ajunge la Schitul românesc Prodromu, spre a se închina Icoanei Maicii Domnului Prodromița, se pot închina acesteia în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, unde va rămâne copia acesteia, adusă de la Sfântul Munte.

Biroul mass-media al Arhiepiscopiei Râmnicului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe