Șpârle și șopârle, 27.07.2015

duminică, 26 iulie 2015

• Mai mulţi localnici din comuna Sălătrucel ne-au semnalat disperaţi că în punctul „Pădurea Dosului” s-au reluat defrişările ilegale masive de arbori. Porbabil că semnalul nostru de alarmă va ajunge la urechile ITRSV Vâcea, Direcţiei Silvice şi Prefecturii Vâlcea pentru a se cerceta situaţia şi a se lua urgent măsurile care se impun. Anul trecut, ziarul nostru a atras atenţia că, tot în comuna Sălătrucel, nişte indivizi au început să taie o pădure veche de peste 100 de ani şi nici un organ abilitat al statului nu mişca un deget. Localnicii afectaţi direct de defrişări au ameninţat că se vor adresa Comisiei Europene şi instanţelor de judecată pentru a pune capăt sălbăticiei care se produce în Sălătrucel la ora actuală şi la care nimeni nu face nimic.

• Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat zilele trecute Legea Fondului de Garantare a Asiguraţilor, care stabileşte un plafon de 450.000 de lei asupra plăţilor pe care le poate face fondul către un creditor al unui asigurator aflat în faliment. Efectele promulgării acestei legi sunt uluitoare şi vom enumera doar un exemplu de notorietate: OLTCHIM avea o poliţă de asigurare de răspundere profesională pentru manageri în valoare de 10 milioane de euro, însă va primi în schimb... doar 100.000 euro.

• Dubios! La licitația organizată de Consiliul Județean Vâlcea pentru achiziționarea computerului tomograf, Siemens s-a asociat cu o firmuliță din Craiova cu 3 ( TREI) angajați! Siemens avea capacitatea și tehnică și economică sa livreze un CT la un spital de provincie cum este SJUV! În anul 2014 firma Supermedical a avut o cifra de afaceri aproape cât valoarea aparatului vândut la Vâlcea! E cam groasă treaba și dacă DNA se va ține de investigații, nu prea îi vedem bine pe mulți liberali în frunte cu șeful lor! Și pe câțiva medici!

• Am trăit să o vedem şi pe asta: o stradă dintr-un oraş din judeţul Vâlcea poartă numele unui... om în viaţă. Localitatea respectivă este oraşul Bălceşti, păstorită de edecul Ion Curelaru, iar personalitatea care a avut onoarea să primească o stradă se numeşte... Anton Miţaru, fost deputat PSD. Strada chiar aşa se numeşte: „Deputat Anton Miţaru”. Credem că este unic în ţară o astfel de situaţie, întrucât astfel de onoruri se acordă exclusiv post-mortem. Ştim că în urmă cu vreo 14 ani, deputatul Miţaru a avut în Parlament o contribuţie decisivă la proiectul de lege privin declararea comunei Bălceşti ca oraş, însă dacă stăm bine şi ne gândim îl putem considera „vitegit” pe deputatul Aurel Vlădoiu, cel care prin 2001 a transformat pe bandă rulantă comune în oraşe din Vâlcea, dar care nu are nici măcar o uliţă cu numele său prin respectivele localităţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe