Sfântul Ilie i-a scos în stradă pe toţi poliţiştii vâlceni

luni, 20 iulie 2015

 

Sâmbătă, 18 iulie, pe lângă dispozitivul curent, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea a luat o serie de măsuri organizând ample acţiuni în vederea prevenirii activităţilor infracţionale.

Astfel, 186 de poliţiştii vâlceni din cadrul structurilor ordine publică, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, rutiere, de arme, explozivi şi substanţe periculoase, de la transporturi şi luptători de la acţiuni speciale au urmărit asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, sancţionând orice încălcare a normelor de convieţuire socială.

Poliţiştii au răspuns cu promptitudine la 86 apeluri pe Sistemul Unic de Urgenţă.

Poliţiştii vâlceni au organizat acţiuni specifice, fiind întărită prezenţa echipelor de patrulare în mediile şi în zonele cu risc criminogen din întreg judeţul, fiind organizate 38 de acţiuni.

În urma celor 35 controale au fost confiscate şi indisponibilizate bunuri în valoare de 2.222,5 de lei.

Au fost desfăşurate acţiuni specifice, punctuale în vederea depistării, identificării şi luării măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă prevederile legale prin săvârşirea de contravenţii şi infracţiuni care aduc atingere climatului de ordine şi linişte publică, patrimoniului public şi privat, regimului stabilit pentru desfăşurarea circulaţiei rutiere.

Astfel, poliţiştii au constatat 12 infracţiuni judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură, identificând 6 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni.

Au fost organizate acţiuni şi controale în zonele unde s-au  desfăşurat manifestări cultural-artistice cu ocazia sărbătorii religioase a Sfântului Ilie, dar şi a târgurilor săptămânale, discotecilor, barurilor şi alte zone cu risc criminogen, pentru identificarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, date în consemn, precum şi pentru constatarea în flagrant a unor fapte penale, efectuarea de controale corporale şi ale bagajelor persoanele suspecte.

Poliţiştii au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionalepentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 33 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, fiind confiscate jucării, material lemnos, legume şi fructe.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat ample acţiuni cu caracter preventiv atât în mediul urban, cât şi rural în vederea creşterii siguranţei în trafic şi reducerii numărului de accidente rutiere.

Astfel, poliţiştii din cadrul structurilor rutiere au aplicat 221 de sancţiuni contravenţionale, iar ca măsură complementară, au fost reţinute 23 permise de conducere, dintre care 7 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

În total, în urma abaterilor contravenţionale constatate, poliţiştii vâlceni au aplicat 317 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 200.459 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe