Deputatul Ion Cristinel Marian le plânge de milă fetelor agresate de... polițiști

luni, 20 iulie 2015

 

În cursul lunii trecute, deputatul vâlcean Ion Cristinel Marian a depus o interpelare pe care a adresat-o conducerii Ministerului Afacerilor Interne pe tema situaţiei de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea: „Subsemnatul Marian Ion Cristinel, deputat in Parlamentul Românie, membru in Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranţa naţionala, reprezentant in Parlament din judeţul Valcea, doresc sa fiu informat ce se intampla la Inspectoratul de Politie Valcea, deoarece in ultima luna au avut loc numeroase evenimente negative dintre care amintesc cateva cu rezonata pentru opinia publica valceana: în ziua de 14 aprilie 2015, au evadat doi tineri din arestul Inspectoratului de Politie Valcea, in urma acestor incidente nu am cunostinta ca cineva ca ar fi luat vreo masura si sa fi fost aplicata vreo sancţiune. În ziua de 14 mai 2015 deci intr-o perioada foarte scurta un alt incident sa produs in judeţul Valcea, doua fete agresate de politistii din judeţul Valcea, in plina strada. Acest caz a fost de altfel mediatizat de toate televiziune din Romania, care au transmis indignarea si nemulţumirea oamenilor din Valcea cu privire la serviciul de Paza si Ordine oferit de statul nostru. Sincer sunt profund indignat si ingrijorat de ceea ce se intampla cu servicul oferit de Politia Romana din judeţul meu, si imi pun intrebarea daca echipa manegeriala nu este depăşită de situatie, ori exista o explicaţie mult mai grava. Vă solicit să faceţi o analiza a celor de mai sus si sa îmi comunicaţi răspunsul în scris”.

Zilele trecute, a venit şi răspunsul conducerii ministerului: „Cu privire la evadarea celor două persoane din Centrul de Reţinere si Arestare Preventivă Vâlcea: în urma evenimentului, Ia care faceţi referire, a fost sesizată unitatea de parchet competentă cu privire la comiterea infracţiunii de evadare, de către persoanele respective şi pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, de către poliţiştii, care aveau obligaţia să asigurare paza şi supravegherea Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea, la momentul producerii incidentului. De asemenea, a fost declanşată cercetarea prealabilă a unui număr de 8 poliţişti şi s-a dispus atenţionarea adjunctului şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, care avea atribuţii de coordonare a activităţii Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea. Referitor la modul de intervenţie a poliţiştilor la evenimentul din data de 14 mai 2015: în urma acestui eveniment, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea a dispus efectuarea unor verificări de către ofiţeri din cadrul Biroului Control Intern cu privire la modul de acţiune a celor doi agenţi de poliţie. Separat de această cercetarea prealabilă, în urma incidentului, au fost înregistrate două dosare penale, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj împotriva poliţiştilor şi pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă de către aceştia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Deputatul Ion Cristinel Marian le plânge de milă fetelor agresate de... polițiști”

  1. Bravo d-nule deputat,ma bucur ca mai luati la intrebari Politia Romana,in judetul nostru,parca politia este subordonata mafiotilor si interlopilor din judet.Parca am fi blestematii ,numai nenorociri fac acesti politisti in judetul nostru,sper sa sfarsesca aceste aceste nereguli odata.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe