Un bebeluş din Vâlcea a intrat în moarte cerebrală, iar alţi trei sunt internaţi în stare gravă. Mamă: „A făcut enterocolită acută din cauza fructelor din comerţ”

luni, 13 iulie 2015

646x528Trei dintre copii au fost internati si la Spitalul Judetean de Urgenta din Ramnicu Valcea. Foto arhiva Adevarul Mama micuţei de 11 luni care a intrat în moarte cerebrală crede că de vină ar fi fructele din comerţ pe care I le-a dat bebeluşului, sub formă de piure. Alţi trei copii din Râmnicu Vâlcea au ajuns în stare gravă, săptămâna trecută, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie” din Bucureşti.

Cristina Stancu, o tânără mămică din Râmnicu Vâlcea trăieşte o adevărată dramă de când micuţa ei, care nu a împlinit încă un an, se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul “Marie Curie”. Iniţial, fetiţa a fost internată în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, dar, din cauza agravării stării sale de sănătate, medicii din Vâlcea au transferat-o la Bucureşti. Bebeluşul a ajuns la spital din cauza unei enterocolite severe, pe care mama o pune pe seama fructelor din comerţ (mere, avogado, banane, caise şi nectarine). La scurt timp, organele interne ale fetiţei au cedat unul câte unul, micuţa dezvoltând o boală rară: Sindrom Hemolitic Uremic. “Din nefericire îngerasul meu de numai 11 luni se află în moarte cerebrală din cauza fructelor cumpărate din comerţ: mere, avogado, banane, caise, nectarine. S-a ajuns la enterocolită acută, urmată de sindrom uremic sever, care atacă pe rând toate organele. (…) Aveţi grijă de sufleţelele voastre! Îngeraşul meu nu a avut putere să lupte”, a scris Cristina Stancu pe o reţea de socializare.

Alţi trei copii din Vâlcea, la Spitalul “Marie Curie” Cazul fetiţei de 11 luni nu este unul singular, conducerea SJU Vâlcea confirmând faptul că alţi doi copii, care nu au împlinit încă trei ani, au fost internaţi în Secţia Pediatrie zilele trecute. Medicii vâlceni au hotărât, însă, să-i trimită la spitalul de copii din Capitală atunci când au observat că şi aceştia prezintă simptomele sindromului uremic sever. De asemenea, un al patrulea bebeluş a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Budimex vinerea trecută, părinţii preferând să-l ducă pe micuţ direct la Bucureşti.

Cum apare Sindromul Hemolitic Uremic (SHU)

Foarte multe cazuri de SHU apar în rândul persoanelor infectate cu germenul E Coli din cauza consumului de apă potabilă contaminată, de carne insuficient preparată sau de legume şi fructe crude contaminate. Boala are efecte devastatoare în rândul bebeluşilor care nu şi-au dezvoltat încă sistemul imunitar, rata mortalităţii fiind una destul de mare. Pentru a preveni astfel de cazuri, medicii le recomandă mămicilor să spele fructele şi legumele, să fiarbă bine carnea şi să se spele de mâini ori de câte ori vin în contact cu bebelişii sau măcar atunci când îi hrănesc. În cazul celor patru bebeluşi din Vâlcea, doar specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică pot stabili cu exactitate, în urma unei ample anchete, cum au contactat bacteria E. coli. Epidemiologii se pot sesiza din oficiu ori la cererea medicilor din cadrul Spitalului Budimex, cei care au pus diagnosticul de SHU. Până în prezent, reprezentanţii instituţiei nu au informaţi cu privire la situaţia celor patru bebeluşi.

Cum apare Sindromul Hemolitic Uremic (SHU) Foarte multe cazuri de SHU apar în rândul persoanelor infectate cu germenul E Coli din cauza consumului de apă potabilă contaminată, de carne insuficient preparată sau de legume şi fructe crude contaminate. Boala are efecte devastatoare în rândul bebeluşilor care nu şi-au dezvoltat încă sistemul imunitar, rata mortalităţii fiind una destul de mare. Pentru a preveni astfel de cazuri, medicii le recomandă mămicilor să spele fructele şi legumele, să fiarbă bine carnea şi să se spele de mâini ori de câte ori vin în contact cu bebelişii sau măcar atunci când îi hrănesc. În cazul celor patru bebeluşi din Vâlcea, doar specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică pot stabili cu exactitate, în urma unei ample anchete, cum au contactat bacteria E. coli. Epidemiologii se pot sesiza din oficiu ori la cererea medicilor din cadrul Spitalului Budimex, cei care au pus diagnosticul de SHU. Până în prezent, reprezentanţii instituţiei nu au informaţi cu privire la situaţia celor patru bebeluşi.Citeste mai mult: adev.ro/nrdku3

adevarul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe