Administrator de asociaţie, trimis în judecată pentru delapidare

marți, 7 iulie 2015

Poliţiştii vâlceni au finalizat cercetările privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare comise de  Gheorghiţa R., de 68 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.
Cercetările au fost demarate după depunerea în luna august 2010 a unor preşedinţi de asociaţie unor sesizări privind comiterea infracţiunii de delapidare de către R. Gheorghiţa, care în calitate de administrator şi-a însuşit sume de bani încasate de la membrii asociaţiei. Prejudiciul se ridică la 28.000 de lei.
Aceasta era bănuită  că şi-a însuşit sume de bani întrucât nu a fost de acord să predea toate documentele contabile ale asociaţiei.
În urma  materialului probatoriu în cauză, s-a stabilit faptul că  aceasta, în calitate de administrator al unei asociaţii de proprietari şi însuşit din casierie 28.000 de lei, reprezentând sume de bani încasate, pe bază de chitanţe fiscale, de la locatari pentru cheltuielile comune la întreţinere şi neachitate către furnizorii de utilităţi.
După finalizarea cercetărilor, poliţiştii au întocmit referate de terminare a urmăririi penale, propunând trimiterea în judecată a administratorului sub aspectul comiterii infracţiunii de delapidare în formă continuată, propunere ce a fost confirmată de către procurorul cauzei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe