FBI oferă un milion de dolari pentru capturarea unui hacker român, care a fugit de la Tribunalul Vâlcea

duminică, 5 iulie 2015

Biroul Federal pentru Investigaţii din SUA a pus la dispoziţie o recompensă de un milion de dolari (890.000 euro) pentru arestarea unui hacker român despre care există informaţii că s-ar ascunde în România, suspectul fiind pe locul doi în topul persoanelor căutate de FBI pentru astfel de infracţiuni.

Autorităţile federale americane promit recompense totale de 4,2 milioane de dolari pentru cei mai periculoşi cinci infractori cibernetici.

Cel mai căutat hacker este Evgheni Mihailovici Bogacev, un cetăţean rus pentru care FBI ar oferi trei milioane de dolari, scrie Mediafax.

Nicolae Popescu se află pe locul doi în topul celor mai căutaţi hackeri online, relatează blogul cotidianului The Washington Post. Românul este acuzat că a păcălit clienţi pe site-uri de vânzări auto, unde posta anunţuri cu maşini care nici măcar nu existau în realitate. Românul şi complicii săi ar fi obţinut prin această metodă infracţională venituri de trei milioane de dolari.

FBI suspectează că Nicolae Popescu se ascunde în România, oferind pentru capturarea lui o recompensă de un milion de dolari.

Fost elev mediocru în Alexandria, Nicolae Popescu a ajuns „un geniu” al țepelor pe internet. A fost pus în capul listei cu cei mai căutați infractori cybernetici. În 2010, el a plecat din Tribunalul Vâlcea după ce i-a expirat mandatul de reținere, fără să fi e supravegheat.

Pentru prima oară în istorie, autoritățile din Statele Unite ale Americii (SUA) au anunțat că oferă, pe capul unui român, o recompensă de un milion de euro. Cel vizat este Nicolae Popescu, de 34 de ani, din Alexandria, județul Teleorman. Puțini știu, însă, că tânărul care i-a exasperat pe americani după ce a dat „țepe” de milioane de dolari prin internet a reușit să scape de sub nasul polițiștilor care îl supravegheau, în timp ce aștepta decizia instanței de a-l aresta.
S-a întâmplat în anul 2010, atunci când a fost „săltat” împreună cu alți 33 de tineri. Procurorii DIICOT au stabilit, atunci, că Popescu făcea parte dintr-o vastă rețea de infractori cybernetici care acționa și pe teritoriul României, în București, Vâlcea – Drăgășani și în Teleorman – Alexandria, trei „centre de comandă” ale hackerilor. Pentru prinderea membrilor grupării a fost organizată, în anul 2010, operațiunea „Valea Regilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe